Lova je bila dobra, a ja klinka: Srpska seksi rukometašica proterana iz EU zbog ''rada na crno'' (FOTO)

Sara Garović je u Poljskoj doživela pravu torturu

Foto: Facebook/Sara Garović

Srpska rukometašica Sara Garović prošla je kroz pravu torturu tokom poslednjih godinu dana, pa je tretirana kao lica sa poternice i zabranjen joj je ulazak u zemlje Evropske Unije. Svojevremeno je atraktivna Garovićeva bila u centru pažnje kada je zaprostila svog dečka fudbalera.

>>> KO NJU MOŽE DA ISPRATI? Seksi rukometašica ostavila fudbalera kojeg je zaprosila! (FOTO)

Ona je u intervjuu za sajt posvećen balkanskom rukometu objasnila i kompletnu situaciju i zbog čega je došlo do problema sa poljskim klubom u kome je nastupala i gde je zaradila suspenziju od godinu dana.

- Potpisala sam ugovor sa Poljacima na četiri i po godine. Nisam imala nikakvog menadžera, ovi ovde su me prodali, uzeli pare i potpisali ugovor, a ja otišla da igram. Bila sam klinka, lova je bila dobra i činilo mi se da je super priča.

Međutim, Poljaci su počeli da mi daju na ruke i svaka tri meseca šalju za Beograd. Čak sam u jednom trenutku propustila dva kola jer nisam smela da se pojavljujem na utakmicama. U stvari, u Poljskoj sam bila na “crno”. Nisam imala vizu, verovatno zbog toga da klub ne bi plaćao porez. Posle toga sam morala mesec dana da provedem u Srbiji, pa opet išla nazad. Propustila sam i evropski kup u Turskoj iz istog razloga - objasnila je Garović.

Zbog problema sa zdravljem, odnosno vodenom cistom, koju je klupski fizioterapeut neznanjem pogrešno želeo da leči, došla je u situaciju da mora hitno da se operiše.

Zbog neznanja klupskog fizioterapeuta iskomplikovala mi se situacija sa vodenom cistom. Igrala sam utakmice pod jakim bolovima, ali mi je govorio da to nije ništa i masirao stomak što dodatno pogoršava stanje u takvim situacijama. Lepio mi je flastere misleći da je neki stomačni mišić, koji u stvari ne postoji.

- Došla sam u situaciju da moram hitno na operaciju. Tražila sam da se lečim u Srbiji, jer čak i sama znam da se vodena cista ne operiše, već sama puca. U svoj toj panici su me pustili, a na kontrolama sam saznala da moram da mirujem jer je cista u podmaklom stadijumu. Tu sam izgubila mesec i po dana sezone, a zatim nastavila da igram - ispričala je 21-godišnja rukometašica.

DOBILA TRAJNU ZABRANU ULASKA U ZEMLJE EVROPSKE UNIJE

Dobila sam četiri dana slobodno zbog svadbe trenera koga sam predstavila kao oca. Trener me je pustio, ali na povratku nazad, na aerodromu u Berlinu sam zaustavljena i dobila sam trajnu zabranu ulaska u zemlje Evropske Unije! Faktički pravno gledano, u Poljskoj sam se vodila kao turista, a ne profesionalni sportista. Zato sam vraćena u Srbiju, jer nisam provela mesec dana van EU, to jest, u Beogradu - ispričala je Garovićeva.

Od neprijatnog događaja u februaru ove godine, prošlo je devet meseci, a nekadašnja srpska juniorska reprezentativka još uvek ne može da se vrati na teren zbog klupske suspenzije. Poljaci joj nisu odgovorili zbog čega je suspendovana, a ona je angažovala i advokata i nada se da će uskoro da se reši čitava situacija kako bi mogla da se vrati rukometu.

(Telegraf.rs/Izvor: Balkan-handball.com)