VILIJAMS: Osećam da svi od mene očekuju nešto posebno

Kao profesionalac ne može to da koristi kao izgovor, tvrdi američki košarkaš

Kao ozeblo sunce navijači Crvene zvezde čekaju povratak Markusa Vilijamsa na teren. Sa takvim očekivanjama ide i isto tako veliki pritisak, a američki plejmejker će se naći u takvoj situaciji baš u jednoj od odlučujućih utakmica za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

>>> VILIJAMS SE VRAĆA NA TEREN: U međuvremenu je Zvezdine košarkaše navukao na jednu igricu!

Vilijamsu je istekla suspenzija zbog konzumiranja marihuane, i već u petak za meč sa Himkijem će biti na raspolaganju treneru Dejanu Radonjiću.

- Nisam igrao šest meseci, a vraćam se u tako važnoj utakmici za tim, u sjajnoj atmosferi. Osećam da svi od mene očekuju nešto posebno, teško je... - rekao je Vilijams "Novostima".

Kao profesionalac ne može to da koristi kao izgovor, odmah dodaje Amerikanac.

>>> KAKAV DOČEK: Pionir ovacijama pozdravio Vilijamsa! (VIDEO)

- Pod pritiskom sam tokom čitavog života, ovo je samo drugačiji tip pritiska. Izađete na teren u sredini sezone, ekipi je potrebna pobeda za plasman u sledeću rundu najbolje lige u Evropi protiv jednog od najboljih timova. Mnogo pritiska, ali nisam nervozan - dodao je Vilijams, a na pitanje kako se nosi s pritiskom odgovara:

- Nije to kao da me neko pita da budem predsednik Amerike ili bilo koje države. To je košarka, nešto čime se dugo bavim.

Vilijams je pohvalio svoje saigrače zbog prikazanog u pobedi nad Realom, a posebno je to naglasio za Nikolu Rebića i Marka Gudurića.

>>> Navijač Zvezde nacrtao grafit u centru grada, koji je oduševio Markusa Vilijamsa! (FOTO)

- Reba je igrao protiv dva najbolja plejmejkera u Evropi i nadigrao ih. Imao je sjajne pasove, igrao dobru odbranu, usporio Serhija Rodrigeza, pokazao mnogo zrelosti. Marko je ušao u kasnoj fazi i pogodio trojku, a onda i taj ulaz uz osnovnu liniju i zakucavanje. Za te momke kažu da su deca, ali oni znaju da igraju. Nije bitno koliko imaju godina. Isto su pričali i za visokog momka iz Mege koji je sada u Denveru (Nikola Jokić), ali on zna da igra. Samo je potrebno da dobiju šansu - rekao je Markus Vilijams.

(Telegraf.rs)