Veliki uspeh Zvijezde 09: Igrali su 6. ligu 2011. godine, a sada mnogi u regionu mogu da im zavide (FOTO)

Klub iz Prve lige Republike Srpske zabeležio je strmoglav rast od svog osnivanja, a sada su i marketinški otišli korak ispred svih. Napravili su klupski kalendar i zadali domaći zadatak mnogim klubovima u regionu

Osim onih vodećih, redak je broj timova u regionu koji mogu da se pohvale klupskim kalendarom. Još ako su im na promociji bile legende jugoslovenskog fudbala...

Većina ne može, ali najprijatnije fudbalsko iznenađenje u Republici Srpskoj može. Da, u pitanju je Zvijezda 09, tim iz Etno Sela ''Stanišići'' koji je krajem novembra pružio žestok otpor Crvenoj zvezdi na Marakani (2:1).

Kako fudbalski, Zvijezda 09 i marketinški odskače od ostalih klubova u ligi. I šire. Na promociji kalendara i koktelu bilo je oko 150 zvanica, a među njima Milovan Rajevac, Boško Đurovski, Nikola Nikić... Imena koja ne treba posebno predstavljati.

Za nešto više od šest godina postojanja, klub je preskočio sve rangove počevši od šeste lige. Jesen u prvoj ligi su završili na visokoj četvrtoj pozicije čime je sasvim izvesno obezbeđeno doigravanje u Ligi za prvaka.

- Naša želja je da na proleće nastavimo u istom ritmu kao jesenas, da idemo od utakmice do utakmice, vredno sakupljamo bodove i domognemo se što boljeg plasmana na prvenstvenoj tabeli -  istakao je šef stručnog štaba Zvijezde 09 Čedo Matić i dodao:

- Proleće je uvek teže od jeseni, sada će nas protivnici i ozbiljnije shvatiti, ali bez obzira na to imamo potencijal da zadržimo naše pozicije u samom vrhu fudbala Republike Srpske. Predanim i odgovornim radom postavljamo čvrste temelje za naredni period i širenje ambicija

Najzaslužniji za strmoglav uspon kluba su predsednik Boris Stanišić i direktor kluba Milan Čabrić, nekadašnja ''desna ruka'' Ratka Bate Butorovića u Vojvodini.

Koliko se daleko gleda u budućnost, govori i podatak da je potpisan ugovor sa desetoricom klinaca iz Akademije "Savo Milošević" za koje je predsednik kluba obezbedio školarinu, knjige, sportsku odeću i obuću kao i novčane stipendije.

(Telegraf.rs)