Bivši kapiten Zvezde: Oprostio sam klubu i više od 150.000 evra!

Tadija Dragićević je sa 22 godine bio kapiten Crvene zvezde i tu je stekao zvezdane trenutke u karijeri

Foto: Marko Todotović

Košarkaš Budućnosti i bvivši kapiten Zvezde Tadija Dragićević otkrio je u intervjuu za sajt ABA lige koliko je novca oprostio Crvenoj zvezdi, da li bi prešao u Partizan, koji mu je omiljeni igrač i kako mu se sviđa u Podgorici.

>>>Dragićević junak u crnogorskom trileru! (VIDEO)

Na pitanje da li bi ikada prešao u Partizan, Tadija je dao jedini mogući odgovor:

>>>Bivši kapiten Crvene zvezde potpisao za Budućnost!

- Iskreno ne bih. U svakom slučaju poštujem mnogo Partizan i njegovu ogromnu veličinu. U Zvezdi sam proveo mnogo godina, afirmisao se kao igrač i bio njen kapiten. Tako da ta opcija ne ide“, rekao je Dragićević, koji je Zvezdin dres nosio u dva navrata (2004-2010 i 2014).

Da li je istina da ste Crvenoj zvezdi oprostili dug od 150.000 evra kada ste 2010. godine otišli u Romu?

- Jesam oprostio i više od te brojki. Najviše iz nekog ljudskog razloga. I prema klubu koji mi je dao mnogo toga, iako je bilo i nekih ružnih stvari. Zvezdu volim od malih nogu. Ali se nikada nisam udarao u grudi, isticao na sva usta i pravio šou od toga.

Koja vam je najdraža pobeda u karijeri?

- Tri pobede bih izdvojio: Protiv Reala sa Zvezdom u Pioniru, protiv Turske u finalu (Izmir) i zlato, kao i protiv Uniksa sa Zvezdom pre dve godine u Areni. To je bilo nestvarno.

Promenili ste mnogo ekipa u karijeri – sa kojim saigračem vam je bilo najlakše da igrate i zašto?

- Ima tu mnogo sjajnih momaka i saigrača. Možda bih najviše izdvojio Omara Kuka. Sa njim sam napravio najbolju sezonu u karijeri sa 22 godine u Zvezdi. I sada smo ponovo zajedno posle sedam godina. I izdvojio bih Milana Gurovica! Gurke legenda!

Opširnije na sajtu ABA lige  www.aba-liga.com

(Telegraf.rs)