INDIJA - PAKISTAN: Ništa od utakmice koja bi promenila istoriju!

Do istorijske utakmice neće doći jer Pakistanci nemaju novca za kamp svojih fudbalera

Svi su sa nestrpljenjem čekali 23. decembar jer je tada trebalo da bude odigrana istorijska fudbalska utakmica između Indije i Pakistana. Do nje, međutim, ipak nije došlo.

Razlog za to je nedostatak novca na računu reprezentacije Pakistana, koja je odustala od turnira u organizaciji Južno-azijske federacije. Pakistanci nisu imali novac da obezbede kamp za fudbalere tokom turnira.

>>> POSLUŠAJTE: Indijci pevaju grobarsku verziju pesme "Indija, Pakistan..."! (VIDEO)

Zbog istog razloga Pakistan je propustio ovo takmičenje i u konkurenciji za fudbalere do 16 i 19 godina.

- Definitivno će propustiti ovo veliko regionalno takmičenje Svi su obeležili 23. decembar na svojim kalendarima, jer je trebalo da Indija i Pakistan odigraju prvi meč u istoriji jedan protiv drugog - rekao je direktor takmičenja Susando Dar.

Razočaran je bio i fudbaler Pakistana Sadulah.

- To je razočaravajuće. Takmičenje neće biti isto bez nas. Većina naših igrača igra u inostranstvu i verujem da bismo bili bolji od Šri Lanke i Bangladeša - rekao je on.

Inače, Indija i Paikstan vode dugogodišnje ratne sukobe zbog granica i pretenzija oko teritorije Kašmira, a od 1947. do 1999. godine vođena su čak četiri rata između ove dve države, a uvek postoji i netrpeljivost i nategnutost u odnosu dve države.

Fudbal bi trebalo da omogući da se tenzije smire i da dođe do približavanja država i naroda, ali do toga, zasad, nema ništa.