BO(M)BY MARJANOVIĆ! Srbin EKSPLODIRAO kao nikad u Sparsima - 17 poena za 15 minuta! (FOTO) (VIDEO)

Srpski centar imao veče iz snova u duelu protiv Minesote, za koju je Bjelica igrao samo 4 minuta

San Antonio Sparsi su savladali Minesotu na svom parketu sa 101:95, i tako su zadržali nepobedivost u AT & T centru, gde ove sezone imaju skor 18:0. Značajan doprinos pobedi dao je srpski centar Boban Marjanović, koji je imao veče iz snova jer je za 15 minuta na parketu postigao 17 poena, a iz igre nije promašio nijednom - imao je 7/7.

>>> BOBI SE IGRAO SA ”VUKOVIMA”: Oteo loptu protivniku kao detetu zvečku, pa zakucao! (VIDEO)

>>> NAVIJAČI SPARSA NE VERUJU ŠTA GLEDAJU: Boban Marjanović pogodio tri trojke zaredom! (VIDEO)

>>> SAM PROTIV TROJICE: Bobi zakucao preko Jokića i saigrača za potez utakmice (VIDEO)

Meč je bio neizvestan do samog kraja, pošto se Vukovi nisu predavali. Sve je rešeno u poslednjem minutu susreta. Sparsi su imali blagu prednost od četiri poena, ali su košarkaši Minesote u završnici promašivali i gubili lopte - jednu takvu izgubio je Riki Rubio, koji je time anulirao 14 asistencija sa utakmice.

U penal završnici ni Sparsi nisu briljirali, ali je polovičan učinak Parkera sa penala ipak bio dovoljan za pobedu.

Bobi je veći deo poslednje četvrtine presedeo na klupi, jer je tada na parketu bila prva petorka, ali je konačno dobio nešto veću minutažu i na fantastičan način je iskoristio. Bio je uz Lenarda najefikasniji u redovima San Antonija, pošto su obojica postigli po 17 poena, ali je Bobi na parketu proveo mnogo manje minuta.

Pored 17 poena, imao je i četiri skoka i jednu blokadu. Bio je Bobi blizu obaranja rekorda karijere u NBA, ali je ovo bio za poen slabiji učinak nego iz duela protiv Filadelfije, kada je imao 18 poena.

U redovima Minesote Nemanja Bjelica se nije upisao u listu strelaca za 4 minuta na parketu. Nije ni šutirao, a zabeležio je jednu asistenciju. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Vigins sa 18, a 15 je dodao La Vin.

Šarlot je pozdravio Kobija Brajanta, koga su draftovali pre 19 godina. U njegovog poslednjoj sezoni, Kobi je u Šarlotu odigrao dobru partiju sa 20 postignutih poena, ali to nije bilo dovoljno njegovim Lejkersima, koji su zabeležili novi poraz - 27. ove sezone.

Šarlot je do pobede predvodio Kemba Voker, koji je postigao čak 38 poena.

Stef Kari je nastavio sa briljantnim partijama u skladu sa izjavom da je najbolji košarkaš na svetu. U pobedi protiv Sakramenta od 122:103 ostvario je tripl-dabl, postigao je 23 poena, imao je 14 uhvaćenih lopti i 10 asistencija. Efikasniji od njega u košgeterskom smislu, redovima Golden Stejta bili su Klej Tompson sa 28 i Drejmond Grin sa 25 poena. Kingsima nije bilo dovoljno ni 36 poena Omrija Kaspija da zabeleže ubedljiv poraz protiv najbolje ekipe šampionata.

Rezultati:

Šarlot - LA Lejkers 108:98

Indijana - Atlanta 93:87

Vašington - LA Klipers 91:108

Majami - Bruklin 105:111

Čikago - Toronto 104:97

Dalas - Milvoki 103:93

San Antonio - Minesota 101:95

Finiks - Klivlend 97:101

Juta - Filadeldija 95:91

Golden Stejt - Sakramento 122:103

(Telegraf.rs)