Stiglo proleće na Marakanu: Zvezdi leglo 4,5 miliona evra iz Liverpula!

Crveno-beli dobili prvu ratu od Liverpula, a do kraja meseca stiže i ostatak novca, koji rešava goruće finansijske probleme

Kako saznaje Telegraf iz izvora bliskih klubu sa Marakane, u Ljutice Bogdana je stigla prva rata koju je Liverpul uplatio za Marka Grujića, a do kraja meseca će Zvezdi stići i dodatni novac.

>>> Le Talek se obratio Delijama: Da li je posle ovih reči bliži Zvezdi?

U četvrtak je na račun crveno-belih uplaćeno 4,5 miliona evra od transfera Marka Grujića, a preostali deo od milion i po biće uplaćen do kraja meseca. Takođe, 31. januara se očekuje i da Makabi uplati ratu od 500.000 evra za obeštećenje Rajkovića.

Zvezda je od ove uplate odblokirala račun nakon više od četiri meseca, a ubrzo je i krenula u rešavanje dugovanja koja je klub imao.

Crveno-beli su od ovog novca namirili radnu zajednicu i uskoro se kreće u gašenje finansijskih požara koji su u prethodnom periodu mučili Zvezdu, pa će klub bez strepnji i trzavica moći da obezbedi UEFA licencu za narednu sezonu.

Klub bi posle ove finansijske injekcije trebalo potpuno da se oslobodi urgentnih finansijskih obaveza i moći će da se okrene planiranju prelaznog roka i normalnog funkcionisanja kluba pred nastavak šampionata i pojačavanje ekipe za planirane kvalifikacije za Ligu šampiona.

(D. U.)