GAZIMO DALJE: Srbija potopila grubu Slovačku i nastavlja ka zlatu! (FOTO)

Sada mirno čekamo rivala za četvrtfinale iz meča Rusija - Nemačka

Očekivano dominantna vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Slovačku 10:5 (3:3, 3:1, 2:1, 2:0) u osmini finala Evropskog prvenstva, pred oko 11.000 gledalaca u Areni,

Nisu svi oni gledali dosadan meč, naprotiv, Slovaci su pružili ozbiljan otpor. Nisu bili rival za potcenjivanje, i to je bilo jasno već u prvoj četvrtini.

>>> E, SLUŠAJ 'VAMO: Ovako oštre reči Dekija Savića na tajm-autu ne čujete često! (VIDEO)

U četvrtfinalu čekamo boljeg iz duela Rusija - Nemačka.

Najefikasniji su bili Filipović, Aleksić, Pijetlović i Prlainović sa po dva gola. Po jedan su postigli Ćuk i Mitrović.

Slovaci nisu imali ništa da izgube, nisu ni osetili slast pobede u grupi (pobedili ih Španci 13:4, potom Holanđani 6:5, i na kraju Crnogorci 15:6).

Posle našeg gola brzo bi stigao odgovor, jer su Slovaci mudro koristili opuštenost u odbrani fizički spremnijeg favorita.

Ćuk je sa dva metra od gola primio loptu i doneo nam vođstvo, a već u sledećem napadu je Bruder šutem sa distance poravnao rezultat.

Po dva puta su potom pogodili Filipović i Hrošik. Najbolji vaterpolista sveta je poslao pravu bombu posle tajm-auta, ali su pogoci Hrošika pokazali da naši momci moraju da se uozbilje u odbrani.

Vođstvo Srbiji vratio je Milan Aleksić sa dva gola, i oba puta mu je asistirao Prlainović. Pijetlović nam je doneo +3 kada smo iskoristili igrača više. U finišu poluvremena Famera je uspeo da smanji na 6:4.

Odolevala je Slovačka i u nastavku, ali uspevamo da iskoristimo kontru i Mitrović je bio precizan za 7:4. Nedugo potom je povisio Pijetlović, a Famera je pokupio odbijenu loptu i smanjio na 8:5, rezultat kojim je završen treći period.

Četvrtu četvrtinu obeležila je bolja odbrana, i dva gola Prlainovića. Poslednji je bio sa penala za 10:5.

Parovi osmine finala:

Španija – Malta 14:3

Rumunija – Grčka

Srbija – Slovačka

Rusija – Nemačka

Italija – Turska

Crna Gora – Francuska 11:6

Mađarska – Gruzija

Hrvatska – Holandija

(Telegraf.rs)