Šampion Australije ide dalje: Đoković 33. put zaredom pobedio tenisera iz Italije!

Najbolji igrač sveta bez izgubljenog seta ide na Žila Simona u osmini finala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijen Opena.

Novak je, posle autsajdera Čunga i Helisa, bez izgubljenog seta savladao i Andreasa Sepija (6:1, 7:5, 7:6 (8:6)), što mu je bio 33. uzastopni trijumf protiv italijanskih tenisera, a 12. vezani protiv Sepija. Poslednji igrač sa Apenina koji je "uzeo meru" najboljem bio je Filipo Volandri, davne 2004. godine na turniru u Umagu. Novak je tad imao 17 godina.

>>> U čemu Novak nije mogao nikog da pobedi? (VIDEO)

Naredni Đokovićevprotivnik je Francuz Žil Simon, od koga je izgubio samo jednom, i to u prvom međusobnom duelu pre osam godina, a onda ga je dobio devet puta uzastopno.

Sepi je, podsetimo, u prethodnom izdanju Melburna u trećem kolu priredio senzaciju eliminacijom Federera, pa je Đokovića i taj podatak pozivao na oprez pred sudar sa 29. igračem sveta.

Foto: Tanjug/AP

Novak je vrlo lako osvojio prvi set, posle samo 25 minuta, ali se ozbiljno pomučio u naredna dva u kojima je Sepi došao do igre, nateravši Srbina da se svojski preznoji za svaki poen.

- U drugom i u trećem setu Sepi je odigrao odlično, servis nije njegovo najbolje oružje, ali je danas i u tome bio dobar i bilo mi je potrebno vreme da počnem da ih čitam. Igrao je veoma ravno i duboko. Čestitke njemu na igri. Srećan sam što sam relatvno brzo rešio meč. Imao sam, istina, mnogo grešaka, ali sam sa nekoliko dobro odigranih voleja uspeo da sprečim igranje četvrtog seta - rekao je Novak posle meča. 

Naš teniser je drugi set prelomio brejkom u 11. gemu, za 6:5, a u trećem serijom 4:0 u taj-brejku, ali tek pošto je spasio dve set lopte!

Sepi je u tom periodu gubio 2:4, ali je uhvatio Novaka "na spavanju" i nizom od četiri uzastopna poena preokrenuo na 6:4, i došao nadomak osvajanja seta. Međutim, Đoković je i tada pokazao koliko je mentalno čvrst. U trenucima kada je pritisak bio na obojici, Srbin je bolje reagovao i, najpre anulirao vođstvo protivnika, a onda ga "dovršio" sa nova dva poena.

Meč je inače odigran na drugom po veličini stadionu "Margaret Kort Areni", jer je centralni teren bio rezervisan za Amerikanku Serenu Vilijams.

(Telegraf.rs)