Ivan Ćurković: Lepo živim u Srbiji, kao Hrvat i katolik

Trenutno vodeći čovek Partizana iskren u intervjuu

Legendarni jugoslovenski golman Ivan Ćurković, trenutno v.d. predsednika Partizana, u intervjuu Večernji list rekao je da je Beograd kosmopolitski grad i da je u njemu, kao Hercegovac, Hrvat i katolik, proveo lep život.

- Odrastao sam u Jugoslaviji, u multietničkom Mostaru gde ni za jednog od saigrača nisam znao koje je nacionalnosti. Ovde u Beogradu imao sam lep život, srećan sam i nemam nikakvih problema - izjavio je Ćurković.

On je karijeru počeo u Veležu, a potom se preselio u Partizan, kome je dao prednmost u odnosu na zagrebački Dinamo.

- Partizan je bio uverljiviji i doneo sam dobru odluku. Odomaćio sam se u Beogradu, jer sam tu od 1964. To je kosmopolitski grad, u kojem se dobro osećam. Međutim, bar jednom godišnje odlazim u Mostar, tamo imam kuću, porodicu pokojnog brata i još neke rođake. Često sam i u Zagrebu, gde takođe imam rodbinu.

On je prokomentarisao i neprijatnu situaciju koju je svojevremeno imao sa navijačima Partizana.

- Za to ne dajem ni pet para. Transparent da sam ustaša nosila je jedna manja grupa navijača nezadovoljni što im nismo plaćali za navijanje - poručio je Ćurković i još jednom ponovio da mu prija mogućnost da bude kandidat Balkanskih zemalja za novog predsednika UEFA.

(Tanjug)