Vladan Lukić osvojio tri mandata u Sopotu, jedan manje od Tadića!

Predesednik Crvene zvezde na lokalnim izborima osvojio odborničkih mesta koliko i Dačićev SPS, a jedan manje od Tadićevog DS-a

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić osvojio je tri mandata na lokalnim izborima za Skupštinu opštine Sopot. Za razliku od prošlih izbora 2008. godine, kada je grupa građana sa njegovim imenom osvojila četiri mandata, Lukić je sada morao da se zadovolji jednim odborničkim mandatom manje.

Nezvanično, Lukić je u prethodnom periodu izgubio na podršci jer je mnogo više radio na stabilizaciji Zvezde, nego sa svojim saradnicima na jačanju Sopota, pa je odatle minimalna razlika u podršci u odnosu na prethodne izbore.

Grupa građana Vladan Lukić je tako ostala na poslednjem mestu mandatara u opštini, jer su ostali iza Grupe građana Žika Milosavljević (nezavnični car Sopota, na vlasti je punih 20 godina - 18 mandata), SNS (8 mandata), DS (4 mandata), SPS (3).

Lukića 25. maja očekuju izbori i u Crvenoj zvezdi, za očekivati je da ostane na čelu kluba kojim rukovodi od 26. maja 2009. godine.

(Telegraf.rs)