Vučić čestitao Đokoviću: Nastavite da ispisujete istoriju tenisa!

Premijer Srbije izrazio nadu da će najbolji teniser sveta nastaviti da ispisuje istoriju tenisa

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Novaku Ðokoviću osvajanje šeste titule šampiona na Australijan openu u Melburnu, istakavši da je srpski teniser još jednom dokazao da su upornost i predan rad siguran put do uspeha.

- Čast mi je da vam čestitam osvajanje šeste titule na Australijan openu. Nadam se da ćete i dalje ispistivati stranice istorije tenisa - napisao je Vučić Đokoviću na Tviteru.

U zvaničnoj čestitki, srpski premijer je izneo očekivanja da će ovo biti još jedna uspešna godina za Đokovića.

- Ako se po jutru dan poznaje, i ova godina će biti jedna u nizu u kojoj ćete ispisati nove stranice istorije tenisa - napisao je Vučić u čestitki.

Premijer je dodao da mu je čast da Ðokoviću, u ime vlade i građana Srbije, uputim najiskrenije čestitke povodom osvajanja šeste titule na Australijan openu.

Čestitku najboljem teniseru sveta uputio je i predsednik Tomislav Nikolić.

- Ponovo je dokazao da je najbolji teniser sveta i primer svima u Srbiji, kako se željom, radom i verom u sebe može doći, a u njegovom slučaju i dugo održati na vrhu - ističe se u čestitki.

Zaređale su se čestitke. Oglasio se i gradonačelnnik Beograda Siniša Mali.

- U ime grada Beograda i u svoje lično ime, čestitam ti na fantastičnoj igri u toku čitavog Otvorenog prvenstva Australije, koja te je dovela do ubedljive pobede i u finalu. Na završnici Melburna nismo ni očekivali drugačiji ishod, jer si nas navikao na visestruki sampionski niz - navodi se u čestitki gradonačelnika.

Đokoviću je čestitao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Sjajnom igrom i fantastičnom pobedom svim ljubiteljima sporta, i u Republici Srpskoj, priuštili ste nezaboravne trenutke, i sve nas, koji za Vas navijamo, još jednom učinili ponosnim i srećnim. Želim Vam puno sportske sreće, uspeha i pobjeda - navedeno je u Dodikovoj čestitki.

(Telegraf.rs/Tanjug)