Britanski mediji smoreni, a šta mislite ko najviše veliča Novaka? (FOTO)

Novinari na Ostrvu nisu bili inspirisani za naslove posle finala Australijan Opena, dok je španska Marka možda bila verovatno najinspirisanija

Najpoznatiji svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Ðokovića na Australijan openu u prvi plan ističu njegovu neverovatno dominaciju svetskim tenisom, ali i žale za sudbinom Endija Marija, nakon što je Britanac izgubio i peto u finale u Melburnu, četvrto od Srbina.

>>> NAJVEĆI BOG AUSTRALIJE: Đoković razorio Marija za rekordnu titulu! (FOTO) (VIDEO)

>>> TATA, RAZBIJ GA: Pogledajte kako Stefan navija za Novaka u finalu! (VIDEO)

- Ðoković je bio nemilosrdan, odbranio titulu, stigao Roja Emersona sa šest trofeja i još jednom slomio srce Mariju - piše u izveštaju Rojtersa, uz konstataciju da je presudio drugi set.

>>> Đoković otkrio zašto uvek ljubi teren posle osvajanja Australijan opena!

>>> Endi Mari umalo zaplakao tokom govora, Đoković mu aplaudirao na ovim rečima! (VIDEO)

Izveštač britanskog Bi-Bi-Sija (BBC) nije bio nadahnut, pa u naslovu piše da je Ðoković pobedio Mareja 3:0 i osvojio šestu titulu, uz podsećanje da je Srbin neporažen u finalima u Melburnu, kao i da je stigao do 11. gren slem u karijeri, čime se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

Tako je i sa ostalim britanskim vodećim medijima - Telegrafom, Gardijanom, Dejli Mejlom...

Tradicionalno nadahnuta "Gazeta delo sport" konstatuje da je Melburn Ðokovićev grad i da je Srbin u prvom setu delovao monstruozno na terenu.

Španska Marka je možda i najviše nahvalila Novaka uz naslov "Kralj Melburna", dok u tekstu piše da je Ðoković sa stilom odbranio titulu i pokazao da mu apsolutno nema premca u svetskom tenisu.

Čuveni francuski "L''Ekip" u naslovu ima samo jednu reč - NEPOBEDIV, a nemački "Bild" podseća na je Ðokovićev trijumf istovremeno i trijumf Borisa Bekera.

Konačno, mediji u regionu takođe ne štede komplimente na račun srpskog tenisera: Ðoković pomeo Marija, piše čitani sarajevski portal "Klix", dok hrvatski "Index" navodi da Melburn ima svog kralja, ali da u finalu Ðoković nije tako lako osvojio trofej, kao što to možda izgleda.

(Telegraf.rs/Tanjug)