Luis Enrike je vodio 100. meč na klupi Barse! Da li znate koliko puta je pobedio?

Neverovatne brojke nalaze se pored imena stratega Barselone

Fudbalski klub Barselona izjednačio je klupski rekord po broju uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, nakon pobede nad Levanteom.

Ekipa Luisa Enrikea je slavila u gostima sa 2:0 i tako stigla do 28. uzastopne pobede izjednačivši rekord iz sezone 2010/11. kada je na klupi Barselone bio Pep Gvardiola.

>>> POLUDEO: Nejmar dobio tortu u lice od saigrača za rođendan (VIDEO)

Podsetimo, Barselona je poslednji poraz doživela još u oktobru prošle godine od Sevilje. Zanimljivo, ovo je bio i 100. put da je Luis Enrike vodio Barsu sa klupe.

Zabeležio je ukupno 80 pobeda i devet poraza, uz 11 remija.

- Ono što je važno je samo Barselonin cilj. Ovo su lepi brojevi i ako nam pomognu da na kraju stignemo do titule fantastično. U dobroj smo poziciji, ali ima još mnogo do kraja - rekao je Enrike.

>>> Proglasili su je za najatraktivniju navijačicu Barselone! Uverite se i zašto (FOTO)

Gvardiolin tim je 2011. godine osvojio titulu u Primeri sa četiri boda više na kraju od Real Madrida. Osvojio je, takodje, i Ligu šampiona pobedivši Mančester junajted u finalu. Pobednički niz te ekipe prekinut je porazom od Betisa u četvrtfinalu Kupa kralja.

Luis Enrike će priliku da obori rekord Gvardioline Barselone imati već u sredu u utakmici polufinala Kupa kralja protiv Valensije.

(Telegraf.rs)