SUPER BOWL Američka bajka! Pejton Mening (40) i Denver šampioni! (VIDEO)

Legenda NFL-a prvi igrač u istoriji koji je osvojio dve titule sa dva različita tima

Jubilarni, 50. Super boul okončan je onako kako je veći deo Amerike priželjkivao, titulom za Pejtona Meninga, koji je sa 40 godina osvojio zvanje šampiona NFL-a i na najlepši način najverovatnije okončao vrlo uspešnu karijeru, postavši jedini igrač u istoriji koji je sa dva različita kluba slavio u Superbooulu (Indijanapolisom i sada Denverom).

Denver - Karolina 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) u noći koja je jednog od najvećih igrača ovog sporta i rekordera u mnogim kategorijama obeležila za sva vremena. Drugom titulom šampiona.

- Posle ovoga popiću mnogo piva, poljubiti ženu i decu - nije hteo da kaže da li je ovo bio njegov poslednji meč u karijeri Pejton Mening, izvadivši se na rečenicu da se u emotivnim noćima ne donose važne odluke.

Ipak, realno je da uskoro obelodani povlačenje iz američkog fudbala.

>>> Zaradio 2 miliona od jednog meča, a pravo bogatstvo ga čeka i za finale

>>> Stef Kari zapalio Pantere: Pogledajte kako je poveo navijanje na Superboulu (VIDEO)

Trijumf Denvera nad Karolinom ostaće upamćen po brutalnim odbranama dva tima, naročito ekipe pobednika, koja slavi prvu titulu posle 18 godina, treću u istoriji.

Pejton Mening, večno bi trebalo da bude zahvalan defanzivcima svoje ekipe, s obzirom na njegovu vrlo lošu partiju tokom celog meča, uoči kojeg je navodno u svlačionici saopštio saigračima da je ovo njegov poslednji ples u karijeri koju je započeo još 1998. godine.

Generalno, jedan od najlošijih finalnih mečeva novije istorije američkog fudbala, još jednom je potvrdio pravilo da odbrana ima ključ utakmice.

TRENUTAK ODLUKE

Bronkosi su zahvaljujući otetoj lopti i defanzivnom tačdaunu u prvoj četvrtini stekli prednost koju su sa uspehom čuvali do samog finiša, oslanjajući se praktično ceo meč na odbranu i trošenjem vremena Pejtona Meninga, koji je imao velikih problema u organizaciji napada. Uostalom, kao i kvoterbek Karoline Kem Njutn koji nije ličio na sebe, MVP-a cele sezone.

Šta reći, Njutn je od Milera (MVP finala), Vulfa i ostalih defanzivaca Denvera čak sedam puta "sekovan" u prvom velikom finalu i kao i ceo napad bio bleda senka ubitačnog tima iz ligaškog dela.

SPEKTAKL

Najveći sportski događaj u SAD i ovoga puta je odisao glamurom i spektaklom. Himnu uoči susreta na stadionu San Franciska (skoro 70.000 navijača) otpevala je Lejdi Gaga, dok su na poluvremenu muzički performans imali Bijonse, Koldplej i Bruno Mars.

Logično, ponovo su oboreni komercijalni rekordi. Za pola minuta reklame tokom finala, moralo je da se uplati okruglo 5 miliona evra, a najskuplja ulaznica za ovaj meč koštala je 80.000 dolara?!

NE PROPUSTITE

Slavlje u loži Pejtona Meninga, gde je logično bio i brat Ilaj, takođe dvostruki osvajač Super boula:

Trenutak koji je i definitivno zakucao Karolinu, a Denver i Meninga približio tituli. Izbijena lopta Vona Milera, najboljeg aktera finala:

Jedini tačdaun Karoline, koji je došao posle spektakularnog skoka Džonatana Stjuarta:

(Telegraf.rs)