Kakav potez Vengera! Ubacio Velbeka posle 10 meseci, a ovaj srušio Lester u 94. minutu (VIDEO)

Lisice vodile na poluvremenu golom iz penala, ali su rezervisti sačuvali šampionske snove Tobdžija

Očekivali su derbi - dobili su derbi! Tako se ukratko može opisati meč između Arsenala i Lestera koji je završen pobedom Tobdžija - 2:1 (0:1).

I to kakvom pobedom! Golom u 94. minutu koji je postigao rezervista Dani Velbek. Isti onaj koji 10 meseci nije igrao fudbal i koji se vratio baš protiv Lestera na teren. Vardi je u 45. minutu zaledio Enirejts golom sa bele tačke, ali je izjednačenje u pravom trenutku doneo Teo Volkot u 70. minutu.

Takođe, i Volkot je sa klupe ušao tako da možemo govoriti o sjajnoj taktici Arsena Vengera koji ovim rezultatom i dalje može da se okiti šampionskom titulom za jubilej od 20 godina na klupi Tobdžija.

Fenomenalno prvo poluvreme Lesetra krunisano je golom Vardija sa bele tačke, posle spornog prekršaja Monreala upravo nad najboljim strelcem gostujućeg tima. Čeh u jednu, lopta u drugu stranu. Vardi je i pre toga imao najbolju priliku da šutem glavom s pet metara matira golmana Arsenala.

U drugom poluvremenu situacija se u potpunosti promenila. Simpson je na samom početku dobio crveni karton i ostavio saigrače na cedilu. Zanimljivo, to je bilo prvo isključenje za Lester tokom sezone, dok je dosuđeni penal bio 10. po redu.

Od tog 54. minuta na terenu je postojao sam Arsenal. Ređale su se šanse pred golom Šmajhela, a jednu takvu u 70. minutu iskoristio je rezervista Volkot. Tek tada se igralo samo ispred Šmajhelovog gola. Golman Lestera je posle odbrane u 88. minutumogao da izraste u junaka utakmice kada je odbranio neverovatan šut Žirua.

I izrastao bi, da nesrećni Vasilevski na 20 sekundi pre kraja nije faulirao Monterala u zoni šuta. Ozil je uzeo loptu, usledila je 16. asistencija i gol Volkota glavom.

Premijer liga Engleske:

Subota:

Sanderlend – Mančester Junajted 2:1

Svonsi – Sautempton 0:1

Bornmut – Stouk 1:3

Kristal Palas – Votford 1:2

Everton – VBA 0:1

Norič – Vest Hem 2:2

Čelsi – Njukasl 5:1

Nedelja:

Arsenal – Lester 2:1

(Volkot 70, Volkot 90+4  -Vardi 45 pen)

Aston Vila – Liverpul 15.05

Mančester Siti – Totenhem 17.17

Tabela: Lester 54, Arsenal 52 Totenhem 48 (-1), Mančester Siti 47 (-1), Mančester Junajted 41, Sautempton 40….

(Telegraf.rs)