Zvezda se svim silama bori da meč sa Efesom igra u Pioniru: Otkrićemo ko je napravio problem!

Klub sa Malog Kalemegdana ne odustaje od namere da dočeka Turke u Beogradu, uprkos zauzetosti Arene i Pionira

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće 26. februara turski Anadolu Efes u okviru 8. kola Top 16 faze Evrolige, ali je mesto odigravanja utakmice i dalje misterija.

>>> Gde će Zvezda dočekati Efes? U Beogradu nema mesta!

Zbog zauzetosti Arene, ali i hale "Pionir" krajem februara, crveno-beli moraju da razmišljaju o alternativama van prestonice, međutim klub sa Malog Kalemegdana ne napušta nada da će ugostiti Turke u Beogradu.

- Tražimo rešenje. Borimo se svim silama da ostanemo u Beogradu. Čekamo... Već 15 dana aktivno radimo na tome svaki dan - poručuju iz kluba.

Dejvis Kup reprezentacija Srbije dočekaće Kazahstan od 4-6. marta, konferencija "Momentum" u Areni na programu je od 26. do 28. februara, a oba događaja su zakazana mesecima unazad, o čemu su crveno-beli blagovremeno obavešteni.

- Problem nije Teniski savez, oni maksimalno gledaju da pomognu. Oni su ljudi zakupili salu još pre pet meseci i pitali su nas da li imamo nešto tada. Nama je neko drugi napravio problem, jer nam nije rekao da je izdao halu.

Iz Zvezde su najavili da će, pošto konačno budu saznali gde će igrati, izdati saopštenje o tome "kako su upali u problem i ko ga je napravio".

Kao alternativna mesta odigravanja meča pominju se Novi Sad i Vršac, ali je Beograd i dalje broj jedan mesto za organizaciju meča, tvrde iz Zvezde.

- Još ne razmišljamo o "planu B", jer je Beograd i dalje prva opcija. A ako budemo morali da se "selimo", pravila su vrlo jednostavna. Zna se, na konto pravila Evrolige, koje hale mogu da dođu u obzir, plus njihova udaljenost od aerodroma koja ne sme da ide preko 100 kilometara.

Zamršena situacija, u ovom trenutku, ne ide na ruku šampionu ABA lige i Srbije, jer su male šanse da dočeka Efes u "Hramu košarke".

- Šanse postoje dok nam ne kažu da je nema. Mi se i dalje nadamo i radimo u tom smeru. Mi nismo u fazonu da idemo iz Beograda, a ako se izborimo za to reći ćemo u čemu je bio problem. Jer problem nije do Zvezde - kaže izvor kluba sa Malog Kalemegdana.

Na ovu temu razgovarali smo i sa direktorom "SC Tašmajdan" Milanom Novovićem, koji kategorički tvrdi da je Zvezda bila blagovremeno obaveštena o zauzetosti hale Pionir.

- Mi smo još u novembru obavestili Zvezdu o predrezervaciji Pionira, što uvek radimo kad su događaji u pitanju. Pitam ja šta je sa Arenom, zašto je kuknjava za Pionirom? U Pioniru igra reprezentacije Srbije, a u Areni, pogledajte koji je događaj tada. Dakle, hala Pionir je zauzeta blagovremeno o čemu je Zvezda pismeno obaveštena. Nema tu nikakvih nepoznanica - kaže Novović.

(M.B)