Bobi među boljima u teškom porazu Sparsa: Navijači kritikuju Popoviča što ga drži na klupi! (VIDEO)

Klipersi na svom terenu ubedljivo savladali San Antonio, za koji je Marjanović pružio odličnu partiju proporcionalno minutaži na parketu

Posle nekoliko dana pauze zbog Ol star vikenda u Torontu, utakmice NBA lige su ponovo bile na programu. U noći između četvrtka i petka odigrano ih je tri, a na parketu je od srpskih košarkaša bio Boban Marjanović, čiji je San Antonio doživeo poraz u Los Anđelesu od Klipersa (105:86).

>>> Bobi snimio svoju prvu reklamu u Americi! Njegova gluma je urnebesna! (VIDEO)

Takođe, posle duže pauze zbog povrede, na parketu je u dresu San Antonija ponovo bio i Tim Dankan. To je donekle i redukovalo minutažu Bobiju, koji je na parketu proveo 9 minuta i za to vreme postigao 6 poena i imao 3 skoka i asistenciju. Posebno treba istaći da je Bobi imao najveći +/- indeks u redovima Sparsa, koji je iznosio čak +12. Samo su Srbin, Dejvid Vest, Peti Mils bili u plusu u toj kategoriji, dok su svi ostali bili u debelom minusu.

To su primetili i navijači Sparsa, koji se na forumu bune zbog male minutaže za Bobija, iako je sa njim na parketu San Antonio smanjio prednost Klipersa tokom treće četvrtine i odlično se nosio sa jednim od najjačih centara NBA lige - De Andreom Džordanom. Pitaju se zašto je Bobi vraćen na klupu iako je njihov tim tada najbolje igrao.

>>> Amerikanci tvrde: Bobi može da bude najbolji u istoriji NBA! (VIDEO) (FOTO)

Ipak, u poslednjoj deonici je ponovo zakucan za klupu sve dok se Klipersi nisu previše odvojili i obezbedili pobedu. Pred kraj je ponovo bio na parketu, i jednom lepo pogodio, ali kod jedne sjajne akcije Pola i De Andre Džordana nije uspeo da spreči centra Klipersa da poentira posle alej-upa.

Dankan se nije proslavio u svojoj povratničkoj utakmici, pošto je za 20 minuta u igri postigao svega 2 poena. I ostatak tima San Antonija je odigrao veoma lošu partiju. Samo su Parker (14), Vest (12) i Oldridž (10) bili dvocifreni, ali su, izuzev Vesta, imali očajne procente šuta.

Kliperse je predvodio sjajni Kris Pol, koji je imao 28 poena i 12 asistencija. Džamal Kraford je dodeo 19 poena, a Džej Džej Redik 17.

Drugi derbi večeri odigran je u Klivlendu, gde su Kavalirsi savladali Čikago Bulse sa 106:95. Predvodio ih je Lebron Džejms, koji je bio na granici trip-dabla (25 poena i po 9 skokova i asistencija). Sjajan učinak Klivlendove ''velike trojke'' upotpunili su Kajri Irving sa 19 poena i Kevin Lav sa 15 poena i 15 skokova.

U redovima Bulsa najbolji je bio Derik Rouz sa 28 poena, ali je njegova ekipa na šest od sedam utakmica ove sezone kada je on premašivao 25+ poena doživela poraz. Razlog leži u malo raspoloženih saigrača, gde se još izdvaja Pau Gasol sa 14 poena i 9 skokova.

Vašington je na svom parketu savladao Jutu sa 103:89 i tako upotpunio perfektno veče domaćina. Džon Vol sa 17 poena i 11 asistencija i Marsin Gortat sa 22 poena i 10 skokova bili su najzaslužniji za trijumf Vizardsa, dok se kod Džezera istakao Gordon Hejford sa 19 poena.

Rezultati:

Klivlend - Čikago 106:95

Vašington - Juta 103:89

LA Klipers 105:86

(Telegraf.rs)