MEGA KONAČNO OSVOJILA KUP: Ludo finale u Nišu! (VIDEO)

Boljom igrom u završnici ekipa Dejana Milojevića je iz trećeg puta osvojila nacionalni kup

Treća sreća za Mega Leks, koja je po prvi put u istoriji kluba osvojila Kup Radivoja Koraća u fenomenalnom finalu u niškom Čairu.

Pao je Partizan u ludoj završnici, a ekipa Dejana Milojevića je slavila 85:80 (24:23, 22:25, 20:16, 19:16).

Serijom 9:0 u poslednjih dva minuta je Mega odigrala mnogo bolje i organizovanije, a heroji su bili Ivanović i Nikolić sa trojkama u ključnim momentima.

Ivanović je postigao 24 poena (pet trojki), Nikolić 18, a Luvavu 13. Na drugoj strani su najbolje bili Vilson sa 17, Cvetković sa 14 i Murić i Marinković sa po 16 poena.

I jedni i drugi su ubacili ukupno po 12 trojki.

PARTIZAN: Cvetković 14 (3/5 za tri), Aranitović, Džons 4, Murić 16 (4/12 za tri), Marinković 16 (3/5 za tri), Tanasković, Vitkovac, Koprivica 2, Milutinović 7, Vilijams 4, Jovanović, Vilson 17 (10 skokova).

MEGA LEKS: Simić, Jaramaz 4, Veljković, Musić, Ivanović 24 (5/7 za tri), Pavlović, Luvavu 13, Kaba 10, Zagorac 9, Simeunović, Nikolić, 18 Janković 7.

Meč je obilovao odličnim potezima od samog početka, sevale su trojke i zakucavanja, brza igra obe ekipe su jasno pokazale koliko su bile motivisane da osvoje trofej.

Crno-beli su od početka namestili šut, dve trojke je Marinković postigao već u prva dva minuta, a posle polaganja za seriju 8:2 je naterao Milojevića da na tajm-autu prvi pod podigne glas na svoje igrače.

Trgla se Mega itekako posle zakucavanja Koprivice - napravila je seriju 14:1 i povela 16:11. Megu su pokrenule trojke Nikolića i Luvavua, a druge šanse iz ofanzivnog skoka nisu iskoristili Džons i Koprivica. Nalet zaustavlja Cvetković sa pet poena u nizu, od toga jednom dalekometnom trojkom.

Nešto slabiju odbranu Partizana kažnjava i Luvavu monstruoznim zakucavanjem, ali u finišu prve deonice Partizan uspeva u nameri da mu protivnik ne umakne rezultatski.

Edo Murić je definitivno dominirao u drugoj deonici sa trojkama i dobrim reakcijama pod košem, a za četiri minuta u drugoj četvrtini je Mega uspela da ubaci svega tri poena.

Sa nekoliko jeftinih promašaja, Partizan ne uspeva da to iskoristi kako treba pogotovo zbog Vilijamsovih promašaja zicera, a Nikolić i Ivanović drže priključak. Problem za Partizan se javio polovinom druge četvrtine kada Džons dobija treću ličnu grešku.

Poeni Marinkovića sa distance nisu dali Megi da se razigra. Priključio mu se Murić sa trojkama, a Zagorac je uzvratio na isti način, i još je i Ivanović bi precizan sa slobodnih bacanja. Murić pod faulom pogađa ispod koša, i promašuje dodatno slobodno bacanje - 47:43 za Partizan.

Mega uspeva da skokom posle promašenih bacanja i poenima Nikolića smanji na svega 48:46 za Partizan, što je bio i rezultat kojim je završeno poluvreme.

Iako je počela trojkom Vilsona, treća četvrtina nije bila toliko kvalitetna u trećoj deonici, gde je obilovalo faulovima na obe strane. U problem su ušli Murić na jednoj, Luvavu na drugoj strani sa po četiri lične greške.

Posle trojke Zagorca, odgovaraju na to Vilson polaganjem i Marinković trojkom, i Partizan održava +5. Slede greške crno-belih, i savršena prilika za Nikolu Ivanovića - prvo poenima, a onda trojkom u poslednjoj sekundi postiže trojku za 66:64 za Megu.

A ta četvrta četvrtina počinje serijom 7:0 Partizana - trojkom Cvetkovića, poenima Vilsona i Džonsa to prekida Zaograc polovičnim učinkom sa penala.

Tvrda igra donela je i pozamašan broj igrača sa četiri lične greške, a prvi je petu zaradio kapiten crno-belih Marinković koji je meč završio sa 16 poena. Nastavio se festival trojki, neverovatni Ivanović ubacuje novu trojku...

...a posle Džikićevog tajm-auta Murić hladnokrvno postiže novu trojku. Mega greši a Vilson polaže za seriju Partizana +5, koju je pogodio Nikolić.

Počela je serija 9:0, i Mega je na fantastičan način sačuvala svoju prednost, a MVP finala Ivanović je blokirao poslednji šut Milutinovića i time označio pobedu svog tima.

NAJAVA MEČA I DEŠAVANJA U ČAIRU PRED POČETAK

>>> Zašto su se prozivali Milutinović i navijači Zvezde? Evo kako nam je on to objasnio! (VIDEO)

Kladionice kažu da je Partizan favorit: kvota na pobedu crno-belih je 1.70, dok je na Megu 2.70.

Taj podatak je još interesantniji imajući u vidu da Partizan nije pobedio Megu još od maja prošle godine - u okviru ABA lige, u decembru je Milojevićeva ekipa slavila 85:78, a u oktobru 76:59.

Ipak, od dolaska Aleksandra Džikića u klub, gledamo sasvim drugačiji Partizan.

DEJAN MILOJEVIĆ: Voleo bih da Partizan uđe u finale, ali da ne osvoji.

ALEKSANDAR DŽIKIĆ: Voli on (Milojević) da se šali. Oni će gore-dole, a mi ćemo pokušati da im se suprostavimo. Iscrpljeni jesmo, Mega igra izvanredno, ima odlične mlade igrače, opet će izbaciti nekog za prvih 15 na draftu. Biće nam teško, ali imaćemo i motivacije, siguran sam da to neće biti problem.

- Nakon intonirane himne, Džikić i Milojević su se srdačno pozdravili i izgrlili.

- Aplauz i ovacije za Aleksandra Džikića po njegovom ulasku u halu. Nešto ranije su se čule uvrede na račun predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

- Pola sata pre početka meča, navijači pozdravili igrače Partizana dok su izlazili na teren, na kom su se već zagrevali igrači Mega Leksa.

- Sat vremena pred početak meča ispred hale "Čair" nema velikih gužvi, niti su Grobari organizovano stigli. Videćemo u kom broju će biti u Nišu, s obzirom da je su u toku dana fudbaleri Partizana igrali meč u Beogradu protiv OFK, koji je slavio 2:1.

(Telegraf.rs)