Moćni Partizan: Crno-beli ponizili Cedevitu i pomogli Zvezdi!

Pred sjajnim ambijentom crno-beli se igrali protiv hrvatskog prvaka

Krcata Hala Sportova kao u dobra "stara" vremena, i pobeda Partizana, ponovo jakog i moćnog Partizana!

Ekipa Aleksandra Džikića održala je čas košarke evroligašu Cedeviti u fantastičnom ambijentu novobeogradske hale, odnedavno preimenovane u čast legende srpske košarke "Ranka Žeravice".

>>> Murić posterizovao dvojicu: Zakucavanje koje je diglo celu halu na noge (VIDEO)

Partizan - Cedevita 82:61 (29:24, 19:10, 16:12, 18:15), u 25. kolu ABA lige.

Ovo je trebalo da bude derbi, ali se duel srpskog i hrvatskog tima brzo pretvorio u igru "mačke i miša".

Nije preterivanje reći da su crno-beli ponizili protivnika u svim elementima igre i tako mu se "sa kamatom" revanširali za "tesan" poraz iz prvog dela sezone.

>>> Grobari tražili od košarkaša Partizana da puste Cedevitu, Džikić se smejao!

Pobeda Partizana znači i rokadu na drugom i trećem mestu, tako da je sada Zvezda preuzela mesto iza lidera Budućnosti, a Cedevita pala na treću poziciju, pa će aktuelni šampion imati prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Bila je ovo i poslednja utakmica Partizana u Beogradu za ovu sezonu regionalne lige.

Kevin Džons je predvodio Beograđane sa 21 poenom. Amerikanac je blistao u prvom poluvremenu u kojem je postigao 17, a pratili su ga Džamar Vilson sa 16 poena, Edo Murić sa 15, a istakao se i Darel Vilijams sa 12.

>>> VELIČKOVIĆ: Partizan je emocija, uvek me je nešto vuklo da se vratim!

U gostujućem timu čija se igra raspala u drugom poluvremenu, najviše poena ubacio je Miro Bilan, 13, ali daleko od toga da je ostavio pozitivan utisak. Evo i zašto.

Centar Cedevite je otvorio meč sa devet uzastopnih poena, ali je onda "potonuo" kao i svi njegovi saigrači o čemu svedoči i podatak da je promašio čak tri pokušaja zakucavanja (?!), još jedan zicer, kao i četiri slobodna bacanja.

Ali i da je Bilan iskoristio sve te prilike, teško da bi to mnogo pomoglo gostima protiv super raspoloženih i ekstra motivisanih igrača Partizana, koji su 40 minuta igrali kao u transu u oba pravca, na krilima bučne publike.

Uz pobedu, Džikićevi igrači su se navijačima za odanost odužili spektakularnim akcijama i potezima, mnoštvom kontri i zakucavanjima u čemu se najviše isticao Edo Murić, ali su ga i ostali u stopu pratili.

Partizanu je ova pobeda omogućila proboj na peto mesto koje će crno-beli imati priliku da potvrde u poslednjem kolu protiv Olimpije u Ljubljani, posle čega sledi kratak odmor i prelazak na front Superlige.

(Telegraf.rs)