POMOZIMO ŠAMPIONKI: Sjajna Ana osvaja medalje, ali treba joj proteza!

Šesnaestogodišnjoj plivačici treba nova ortopedska proteza

Pre tri godine joj je amputirana desna noga, ali je to nije sprečilo da postane četvorostruka juniorska svetska šampionka u plivanju osoba sa invaliditetom.

To je 16-godišnja Ana Jovović, plivačica koja osvojila je oko 30 medalja za PK "11. april", a njena bivša osnovna škola želi da joj pomogne humanitarnom akcijom u cilju da Ana dobije ortopedsku protezu.

Priredba "Srcem za Anu" se održava 10. marta u 18 sati u OŠ "Vožd Karađorđe" u Jakovu. U priredbi će učestvovati 260 đaka od 1. do 4. razreda. Program ima 21 tačku i sačinjen je od baleta, folklora, pesme, plesa i glume. Odštampano je 1.000 karata koje koštaju 200 dinara, a koje se mogu kupiti u školi.

- Zbog proteze koju trenutno nosim, došlo je do još većeg krivljenja kičme i tela, i počeo je bol u levoj nozi na treninzima i van bazena. To mi jako smeta dok plivam jer nekad mi se desi da ne mogu da izdržim trening zbog bolova. Ta proteza će mi poboljšati sve i hodanje i držanje tela, kao i svakodnevni život - rekla je Ana za "Alo", koja je na Svetskim juniorskim igrama u Holandiji uzeti četiri zlata i dve bronze.

- Nisam se nadala ovakom gestu. Svaka pomoć je dobro došla pogotovo od mojih drugara iz osnovne škole i od učiteljica, sa kojima sam provela četiri godine. Ne znam uopšte šta su mi pripremili, jedva čekam da vidim. Drago mi je da me nisu zaboravili i da i dalje znaju ko sam i čime se bavim - rekla je Ana Jovović.

(Telegraf.rs)