PSŽ je prejak za Čelsi: Ibrahimović i družina pobedili i u Londonu! (FOTO)

Rani gol Rabioa u velikoj meri odredio dalji tok utakmice u kojoj su "plavci" bili "u igri" do 67. minuta kada je Šveđanin stavio tačku na novi trijumf gostiju

Posle Real Madrida, Volfsburga i Benfike, kroz Ligu šampiona dalje nastavlja da ide i Pari Sen žermen.

>>> Benfika u četvrtfinalu Lige šampiona: Gaitan zaledio Zenit!

Francuski šampion i drugi put je pobedio Čelsi, kao i u prvom meču rezultatom 2:1, i plasirao se u četvrtfinale potpuno zasluženo, jer je bolji tim i to je pokazao u oba duela sa engleskim prvakom.

"Sveci" su poveli preko Rabioa u ranoj fazi meča, izjednačio je Kosta za nadu "plavaca", ali je odlični Ibrahimović na asistenciju nezadrživog Di Marije drugi put matirao Kurtou i stavio tačku na pobedu i plasman Parižana dalje u elitnom takmičenju.

>>> Bane Ivanović počistio sa terena Ibrahimovića! (VIDEO)

Jasno je bilo svima koji se iole razumeju u fudbal da je i u prvoj utakmici bila primetna razlika u kvalitetu ekipa, što je tada PSŽ materijalizovao sa samo golom prednosti, a mogao je sa daleko "komotnijim" suficitom da dođe na "Stamford Bridž".

I u Londonu je ekipa Lorana Blana imala punu kontrolu igre u većem delu utakmice. Rano vođstvo preko Rabioa, koga je idealno uposlio Ibrahimović, a ovog Di Marija, bio je savršen početak za goste koje ni izjednačenje Koste nije previše uzdrmalo na putu do cilja.

Ipak, mora se reći da je Čelsi u drugom poluvremenu - do primljenog gola, izveo nekoliko opasnih akcija, a najbolju samo dva minuta pre gola Ibrahimovića koji je "ubio" meč.

U pomenutoj akciji Vilijan je najpre šutirao po zemlji, a Trap sjajno intervenisao, a onda još jednom posle udarca Azara koji je "iz prve" reagovao na odbitak.

Bilo je to još jedno razočaravajuće izdanje Belgijanca koji je nedugo posle drugog gola možda budućeg kluba zamenjen, a umesto njega ušao Oskar.

Pre toga, savršenu polukontru gosti su završili golom Ibrahimovića koga je sa golom bukvalno "spojio" maestralni Di Marija perfektnim centaršutem pravo pred noge Šveđanina.

ČELSI - PARI SEN ŽERMEN 1:2 (prvi meč 1:2)

(Kosta 27 - Rabio 16, Ibrahimović 67)

ČELSI: Kurtoa - Aspilikueta, Ivanović, Kejhil, Kenedi - Obi-Mikel, Fabregas - Pedro, Vilijan, Azar (od 76. Oskar) - Kosta (od 60. Traore).

PSŽ: Trap - Markinjos, Silva, Luiz, Maksvel - Rabio, Mota, Matuidi, Di Maria (od 82. Kavani), Moura (0d 76. Pastore) - Ibrahimović.

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)