Novo čudo Mege: Zagorac srušio Budućnost u Morači! (VIDEO)

Krilni igrač ekipe Dejana Milojevića odigrao meč karijere i doveo svoj tim na korak od velikog finala ABA lige

Polufinalna serija plej-ofa ABA lige nije mogla da počne bolje, a počela je spektakularnom utakmicom u Podgorici između Budućnosti i Mege.

Nije preterivanje ako kažemo da smo gledali najbolji meč sezone!

Na kraju, Budućnost - Mega 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19: 25), za brejk ekipe Dejana Milojevića, koju sada "samo" pobeda deli od još jednog fenomenalnog uspeha ove sezone -  finala regionalnog takmičenja!

>>> Zagorac kao nekad Bodiroga: Heroj Mege "polomio kičmu" Subotiću! (VIDEO)

Retko uzbudljiv duel u "Morači", prepun uzbuđenja, košarkaške lepote, preokreta i rezultatske klackalice, na pobedničkoj strani obeležio je maestralni Rade Zagorac, koji je sasvim sigurno odigrao meč karijere, a završio ga je sa 27 poena (6/7 za dva, 3/4 za tri, 6/7 za jedan), uz to je imao 7 skokova i 4 asistencije!

Najzaslužniji za trijumf gostiju, pored nezadrživog Zagorca, bili su Nikola Janković sa 17 i Danilo Nikolić sa 16 poena...

U ekipi Budućnosti, koja je doživela tek prvi poraz na svom terenu ove sezone u regionalnom takmičenju, briljirao je Džulijus Dženkins koji je pogodio sedam trojki iz deset pokušaja, ukupno 26 poena, ali i to je bilo malo za pobedu protiv srčane ekipe Dejana Milojevića, za ovu priliku ozbiljno oslabljene za povređeni trio: Kaba, Jaramaz, Aranitović.

Već posle prve deonice, i vođstva gostiju 24:15, moglo je da se oseti da Mega ima energiju da napravi nešto veliko na mestu gde su ove sezone padali Cedevita, Zvezda, Partizan...

Danilo Nikolić je sa tri trojke iz tri šuta briljirao u prvih deset minuta, a tamo gde je on stao, u drugoj četvrtini je nastavio neverovatni Zagorac, i to u trenucima velikog naleta ekipe Luke Pavićevića (serija 9:0).

Vredan svake pažnje je podatak da su ova dvojica igrača do poluvremena bila bez promašaja iz igre!

Zagorac je poluvreme završio sa 16 poena (4/4 za dva, 1/1 za tri, 5/5 za jedan), a Nikolić sa 13 (2/2 za dva, 3/3 za tri)! 

U drugom poluvremenu viđena je drama i spektakularna košarka. Ekipe su se nebrojeno puta smenjivale u vođstvu, Budućnost je, uglavnom preko Dženkinsa, "lomila" goste dalekometnim šutevima, ali je Mega uvek imala spreman odgovor. Kada to nije bio Zagorac, to su radili Janković i sporadično Luvavu, koji je "prespavao" veči deo meča, ali se probudio u završnici kada se meč lomio.

Mega je mogla da izbegne neizvestan finiš da je Janković pogodio makar polovinu šuteva sa penala (ukupno 1/8). Centru gostiju, ipak, pripadaju velike zasluge što je Milojevićev tim zadržao minimalnu prenost u finišu, jer je vezao osam uzastopnih poena.

Koš sa penala bio je "misaona imenica" za Jankovića i umalo to nije skupo koštalo Megu.

Naime, 11 sekundi pre kraja, pri rezultatu 80:83 očigledan prekršaj pre šuta, sudija je okarakterisao kao faul pri izbačaju lopte za tri poena i, ruku na srce, "debelo" je pogrešio. Kako bilo, Kuk je stao na liniju bacanja i pogodio samo jedan šut! Bio je to jedan od ključnih momenata utakmice. Na drugoj strani Luvavu je bio daleko sigurniji sa iste distance (2/2) i slavlje gostiju moglo je da počne.

BUDUĆNOST - MEGA 81:85 (15:24, 28:18, 19:18, 19: 25)

BUDUĆNOST: Suad Šehović 2, Jaramaz 8, Subotić 7 (6 sk), Sead Šehović 9 (6 sk), Kuk 2 (0/5 za tri, 5 as), Slavković, Dragićević 12 (2/7 za tri), Marić 9 (9 sk), Dženkins 26 (7/10 za tri, 4 as), Rikić, Džozef, Kanačević 6.

MEGA: Simić, Đoković 2, Veljković 4, Ivanović 11 (0/4 za tri, 12 as), Pavlović, Luvavu 8 (7 sk, 5 izg), Zagorac 27 (3/4 za tri, 7 sk), Simeunović (4 sk), Nikolić 16 (4/6 za tri), Janković 17.

(Telegraf.rs)