SNAŽAN JE, IGRA PAMETNO: S kim je to Novak Đoković uporedio Dominika Tima?

Prvi reket sveta nema dilemu da je Austrijanac predvodnik nove generacije

Čak 14 brejk lopti Novak Đoković je morao da spasi protiv Dominika Tima kako bi se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Majamiju, što dovoljno govori koliko je ovaj meč bio težak za srpskog tenisera.

Nije propustio priliku da nahvali mladog Austrijanca koji, prema Novakovim rečima, kuca na vrata TOP 10.

>>> SRAMNO: Publika u Majamiju zviždala Novaku zbog ispravnog čelendža! (VIDEO)

- Dominik je predvodnik nove generacije, sigurno ćemo gledati mnogo njegovih mečeva ako ostane na ovom putu. Trenutno je jedan od najvrednijih tenisera koje viđam na Turu u mlađoj generaciji. S razlogom je nadomak Top 10 i vrlo blizu će tu da zauzme mesto - rekao je Novak posle meča i dodao:

- Ima sličnu igru kao Vavrinka. Mnogo rotacije poseduje na udarcima s osnovne linije, snažno udara. Efikasan jednoručni bekhend, varijacije slajsom, snažan i prodoran forhend. Na servisu može da pokuša brzinom ili da rotacijom otvori teren. Igra pametno, kretnja napred-nazad je nešto na čemu će on verovatno raditi. Snažan je, možda zato gubi malo na brzini, što sam pokušao da iskoristim.

Srpski teniseru četvrtfinalu Majamija igra protiv Tomaša Berdiha u noći između srede i četvrtka, odnosno tri sata posle ponoći.

(Telegraf.rs)