BEDNI NAVIJAČI GALATASARAJA: Sa tribina bacali đubre na ruske odbojkašice!

A ništa bolje nije postupio ni trener istanbulske ekipe

Odbojkaški meč Evropskog kupa između Galatasaraja i Dinamo Krasnodara pretvorio se u skandal zbog užasnog ponašanja navijača u Istanbulu.

Na utakmici odigranoj u utorak, na kojoj je slavio turski tim 3:2, odbojkašice ruske ekipe bile su na meti navijača kada su pitanju uvrede, pa čak i đubreta koje je bacano na njih tokom meča.

Ruski klub se momenatlno oglasio i osudio "nedopustivo ponašanje domaćih navijača".

- Definitivno ćemo obavestiti Evropsku odbojkašku federaciju (CEV) o ovom incidentu - poručila je portparolka kluba Irina Zolotova, dodajući da će na raspolaganju biti i snimak sa utakmice.

Jedna od odbojkašica Tatjana Košeleva prenela je svoj utisak sa utakmice na Instagramu:

- Ono ponašanje navijača što sam videla me je uplašilo i šokiralo. Njihovi gestovi i reči su bili ogromna mržnja prema nama. Sa tribina su na nas bacali smeće - napisala je odbojkašica, dodajući da je najveći šok bio kada je glavni trener Galatasaraja pokazao srednji prst njoj i klupi ruskog tima.

Revanš je na programu u subotu u Krasnodaru.

"Pojačaćemo bebednosne mere zameč u subotu," poručila je portparolka Dinama Olga Smitiuk.

Portparol Kremlina Dmitri Peskov rekao je novinarima da je situacija stresna i ne isključuje rekaciju ruskih vlasti ukoliko se sve ovo ispostavi tačnim.

Podsećamo, diplomatski odnosi Turske i Rusije su loši od 24. novembra prošle godine, kada je turska vojska oborila ruski avion, a Rusija je uvela sankcije Ankari, optuživši je da pomaže Islamsku državu.

(Telegraf.rs)