TERZIĆ POTVRDIO: Licenca u aprilu, Zvezda u maju igra protiv Štutgarta!

Crveno-beli ugovorili prijateljski meč sa Bundesligašem

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da će najtrofejniji srpski klub gostovati u Nemačkoj tokom maja.

Protivnik će biti bundesligaš Štutgart, a meč je na programu 11. maja, otkrio je Terzić u intervjuu datom Novostima.

- Naši navijači su se uželeli evropskih utakmica. Igraćemo 4. maja sa Olimpijakosom, a vrlo izvesno da ćemo 11. maja biti gosti Štutgarta. Nadam se da ćemo do tada obezbediti titulu kako bismo mogli da se fokusiramo na te mečeve - rekao je Terzić za Novosti:

>>> Zvezda i Atalanta u ''ratu'' zbog štopera, Italijani žele Kataija!

- Oni su nam pripreme za kvalifikacije. Nama je cilj da u naredne tri godine bar jednom igramo Ligu šampiona ili Ligu Evrope.

A da bi se igrala Evropa potrebno je da crveno-beli prođu kontrolu UEFA.

- Prvi put u poslednjih sedam-osam godina, otkako se sprovodi ovaj sistem licenciranja, Crvena zvezda je do 31. marta dostavila kompletnu dokumentaciju. Iščistili smo sve svoje obeveze i na dobrom smo putu da se stabilizujemo finansijski i da više nikad ne dođemo u probleme - istakao je Terzić, a potom nastavio:

- Ogroman posao smo uradili, pogotovo od oktobra prošle godine, kada smo bili "četiri metra" ispod zemlje, kad smo za četiri dana prošli monitoring UEFA. U poslednjih sedam meseci nestvarno mnogo smo uradili na stabilizaciji kluba. Da se ne radujemo pre vremena, očekujemo izveštaj prvostepene Komisije za licenciranje 20. aprila. Ali, prezadovoljni smo urađenim.

(Telegraf.rs)