Sve zbog skandala: Benzema ne ide na EURO!

Trikolori definitivno bez najboljeg napadača na Evropskom prvenstvu

Francuska reprezentacija biće oslabljena na Evropskom prvenstvu čiji je organizator, jer je jedan od najboljih igrača "trikolora", Karim Benzema, doneo odluku da ne igra za nacionalni tim.

>>> Benzema izbačen iz reprezentacije, preti mu pet godina zatvora!

Napadač Real Madrida je u sredu "tvitnuo" odluku i tako stavio tačku na neizvesnost koja je trajala u vezi sa njegovim nastupom na Evropskom prvenstvu posle "slučaja ucena" unutar nacionalnog tima.

- Nažalost po mene i sve one koji su me uvek podržavali, neću igrati na Evropskom prvenstvu u Francuskoj - napisao je napadač.

Benzema se oglasio istog dana kada je o njegovoj sudbini trebalo da odluče selektor reprezentacije Didije Dešan i predsednik FS Francuske Noel Le Graet, ali ih je igrač preduhitrio, jer je možda i znao da za njega nema mesta u ekipi posle skandala u čijem se centru našao.

Problemi za Benzemu počeli su kada je otkriveno da je bio posrednik u ucenama saigrača iz reprezentacije Matjea Valbuene, zbog čega je suspendovan, a nije mu pomoglo ni to što je u istrazi rekao "da nije radio ništa loše".

U čitav slučaj umešao se ministar sporta u vladi Francuske Patrik Kaner koji je rekao da je još rano da Benzema bude vraćen u reprezentaciju jer se "i ljudske vrednosti moraju uzeti u obzir".

Poslednji meč za nacionalni tim Benzema je odigrao u oktobru 2015. godine protiv Jermenije.

(Telegraf.rs)