Đoković priznao: Nadal je prvi favorit da osvoji Rolan Garos

Da li bi trebalo da nas iznenađuje ovakva izjava svetskog broja 1?

Najbolji teniser sveta, od ove nedelje i (opet) najbolji sportista planete Novak Đoković, smatra da on nije najveći favorit za osvajanje jedinog Grend slem turnira koji mu nedostaje, Rolan Garosa, već je to Rafael Nadal. 

>>> ĐOKOVIĆ ZVANIČNO NAJBOLJI SPORTISTA SVETA: Novak oduvao konkurenciju!

Jasno je i otkud takva konstatacija našeg tenisera. Prvo, Nadal je devetostruki šampion Pariza, i drugo, sezonu na šljaci počeo je u velikom stilu: osvajanjem Monte Karla i time poslao jasnu poruku svim rivalima da se na njega mora najozbiljnije računati za najviši plasman u sezoni turnira na zemlji.

- Nije uopšte iznenađenje što je Nadal osvojio Monte Karlo, jer tu je ranije pobeđivao mnogo puta - rekao je Đoković novinarima na ceremoniji dodele "Laureus nagrada" za najbolje sportiste planete.

>>> Nadal se izjednačio sa Novakom posle trijumfa u Monte Karlu!

Novak kaže da vidi Nadala kao najveću prepreku na putu do trofeja na Rolan Garosu.

- U poslednje dve godine nije odigrao na nivou njegovih standarda, ali on je i dalje najbolji igrač na šljaci u istoriji tenisa. Vidim ga kao prvog favorita za bilo koji turnir na toj podlozi, a Roland Garos nije izuzetak.

Zna vrlo dobro Nole zbog čega ovo priča. Od tri finala u Parizu u prethodne četiri godine dva je izgubio od Nadala. Prethodne sezone, kada naspram sebe konačo nije imao Španca u borbi za pehar, poklekao je pred Vavrinkom.

(Telegraf.rs)