EURO 2012: Kijevski vepar proriče pobednike mečeva

Pandan čuvenoj hobotnici Paulu, koja je pogađala ishode utakmica na Mundijalu 2010, ima dobar i veseo karakter i voli fudbal, tvrdi infocentar "Ukrajina 2012"

Kakvo bi to veliko fudbalsko takmičenje bilo da nema životinju koja proriče rezultate. Hobotnica Paul je postavila standarde za vreme Svetskog prvenstva pre dve godine u Južnoj Africi, a ukrajinski organizatori Evropskog prvenstva, čiji je domaćin i Poljska, planiraju da se proricanjem bavi vepar od 380 kilograma.

Njemu će biti namenjeno posebno mesto u centru Kijeva. Rezultate će da proriče kao što je to činio Paul u akvarijumu u Oberhauzenu (Nemačka), ali svakodnevno. Biće mu postavljena dva korita s hranom. Oba će biti obeležena zastavama protivnika, a iz kog vepar krene da jede, ta reprezentacija pobeđuje. Čuvena hobotnica je tako pogodila ishode svih osam mečeva Nemaca na prvom mundijalu na Crnom kontinentu, ali i da će Španija u finalu da pobedi Holandiju, kako i bi.

Infocentar „Ukrajina 2012“ opisuje vepra kao životinju dobrog i veselog karaktera, koja, što je najvažnije, voli fudbal.