Grant: Pravedno je da Di Mateo ostane trener

Dojučerašnji trener Partizana impresioniran je zaslugama italijanskog stručnjaka za Čelsijevu titulu evropskog prvaka

Italijanskom treneru Robertu di Mateu (41) pošlo je za rukom ono što nije Izraelcu Avramu Grantu (57), dojučerašnjem treneru srpskog fudbalskog prvaka Partizana. Osvojio je Ligu šampiona s Čelsijem kao vršilac dužnosti šefa stručnog štaba.

Grant je u sezoni 2007/08. imenovan za trenera londonskog tima mesec dana od početka takmičenja, pošto je prekinuta saradnja sa Portugalcem Žozeom Murinjom. Zamisao je bila da Izraelac premosti sezonu, a on je uspeo da odvede Čelsi u finale Lige šampiona, gde su "plavi" nesrećno izgubili na penale od Mančester junajteda.

Di Mateov podvig je vredan sam po sebi, a tim pre što je tim preuzeo početkom marta, kada je Portugalac Andre Viljaš Boaš potrošio sav kredit.

– Di Mateo je junak. On je najzaslužniji što je Čelsi ostvario najveći uspeh u svojoj istoriji. Uradio je nešto neverovatno. Izgledalo je da će Čelsiju ova sezona biti za zaborav, a Di Mateo ga je doveo na evropski tron i do trofeja u Kupu Engleske. Nije moje da sudim hoće li Di Mateo da ostane Čelsijev trener, ali smatram da bi to bilo pravedno – izjavio je Grant engleskim medijima.

Grant nije ostao trener Čelsija onda. Na leto je na klupu doveden Brazilac Luiz Felipe Skolari.