Svetski prvak, titula sa Zvezdom, reprezentacija: Grujić otkrio sledeći cilj u karijeri

Odmor - to je sada najpotrebnije novom igraču slavnog engleskog kluba

Pre otprilike godinu dana Marko Grujić je bio samo Zvezdin momak koji obećava. Niko živ, pa ni sam Grujić, nije mogao da pretpostavi da će mu se život i karijera promeniti iz korena za manje od 365 dana.

>>> Šta je Tadić odgovorio na pitanje da li bi Muslinu uradio isto što i Ćurčiću da ga nije pozvao?

Jer, to što je uspelo novom igraču Liverpula za to vreme - malo ko time može da se pohvali, a to su četiri neverovatna rezultata: titula omladinskog svetskog prvaka na Novom Zelandu, titula sa Zvezdom, potpisivanje ugovora sa slavnim engleskim klubom i, kao šlag na tortu, poziv u reprezentaciju Srbije!

Posle svega, možemo da se pitamo samo šta je sledeće?

- Voleo bih još da postanem standardan u reprezentaciji, ali znam da će za to trebati vremena i utakmica, isto tako i u Liverpulu da budem uspešan, tako da su mi to, eto, dva najvažnija cilja za dalje - kaže Grujić.

Ipak, ono što najviše želi u ovom trenutku je - odmor!

-  Sezona je bila naporna i duga, počev od svetskog prvenstva na Novom Zelandu, pa u prventvu...  Još ovih 12-13 dana moram da ostanem fokusiran na fudbalske obaveze, pa ću konačno da odmorim, a za to ću imati vremena, pošto mi pripreme počinju tek početkom jula.

O još jednom "novom početku" u nacionalnom timu.

- Pa kao i svaki početak, sve je prilično mirno, upoznavanje, ima dosta novih igrača, meni je ovo drugo okupljanje, nisam imao prilike da se upoznam do sada sa selektorom i članovima stručnog štaba. Predočio nam je neke njegove planove i kako se ophodi prema radu. Mislim da ćemo funkcionisati odlično, kao što je on naglasio mislim da je jedinstvo najbitnije u ekipi. Kvalitet imamo, kao i iskusne igrače koje igraju u najjačim evropskim klubovima, samo da se to još ukomponuje i mislim da će to biti ok.

(M.B.)