IZNERVIRANA JELENA: Sudija zabranio mom timu da navija na srpskom!

Srpska teniserka imala je razloga da se raspravlja sa sudijom tokom meča na Rolan Garosu

Iskusna Jelena Janković nije uspela da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa, a više stvari se okrenulo protiv nje na prvom meču.

Srpska teniserka je izgubila od 111. igračice sveta Nemice Tatjane Marije 6:3, 3:6, 6:3. Meč je trajao 145 minuta, a Nemica je izjednačila u međusobnom skoru na 1:1.

Ipak, u momentima kada je bila u dobrom naletu da preokrene rezultat, sudija joj je zbog prekoračenja vremena za servis oduzeo kazneni poen.

- Nije bilo korektno s njegove strane. Ako postoje pravila, onda svi igrači treba da budu kažnjeni kada prekorače 20 sekundi. Neka postave tajmer kao u svim sportovima. Ovako sam ja bila žrtva. Uzeo mi je i servis i poen i tako dosta pomogao mojoj protivnici, a mene baš oštetio. Mogla sam ja da uzmem taj gem - poručila je Jelena u izjavi za "Novosti".

Takođe je sudija imao još jednu neshvatljivu odluku, zbog koje se Jelena s njim raspravljala na terenu.

- Zabranio je mom timu da navija na srpskom! To prvi put čujem od kako igram tenis. Zar moja porodica treba da navija na engleskom, da bi on razumeo, a ne na mom maternjem jeziku?! Ne razumem kakva su to pravila. Ništa mi nije bilo jasno - zaključila je Jankovićeva.

(Telegraf.rs)