Idemo opet ispočetka: Srbija iz Užica gleda ka Rusiji

Nacionalni tim naše zemlje kreće u novi ciklus utakmicom protiv Kipra

Fudbalska reprezentacija Srbije, pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina - iz Užica, gde će danas odigrati prijateljski meč protiv Kipra (17) - kreće u "operaciju Rusija".

>>> Bane Ivanović otkrio čime ih je Muslin "kupio" na prvom sastanku

Nema više izgovora. Vrhunske igrače - imamo. Kvalifikaciona grupa nije "bauk", pa Mundijal u Rusiji ne deluje toliko nedostižno, ali navikli smo da uvek nešto pođe naopako kako krenu takmičarski mečevi, pa zato teško da u Srbiji bilo ko više pada u euforiju kada dođu na red reprezentativne akcije.

Pre početka ciklusa potrebno je "naštelovati" ekipu, usaditi joj pobednički mentalitet, i to će biti Muslinov najvažniji zadatak, a upravo bi tri predstojeća meča mogla značajno da pomognu na planu podizanja samopouzdanja.

O promenama u reprezentaciji stav je izneo i rekorder po broju mečeva za nacionalni tim Dejan Stanković.

Rekli bismo, svaka mu je na mestu.

- Videćemo, ne znam... Hajde da im damo vremena da rade. Imaju sad ove tri prijateljske utakmice, pa ćemo videti - kaže Deki.

O Muslinu, Stanković je pričao samo u superlativu.

- Brzo se desilo, ali ja verujem. Imamo na klupi fenomenalnog stručnjaka, iskusnog stručnjaka, koji sigurno zna kako će i šta raditi. Bitno je da svi stojimo iza reprezentacije i kad kažem svi onda mislim bukvalno svi. Vremena za pohvale i kritike će biti. Ali u ovom trenutku je najvažnije da napravimo "blok" novom selektoru i da mu pomognemo da radi dobar posao.

Posle utakmice sa Kiprom, Srbija će se 31. maja u Novom Sadu sastati sa Izraelom, a potom 5. juna sa Rusijom u Monte Karlu.

(Telegraf.rs)