Đokoviću trebalo skoro dva i po sata do trećeg kola Rolan Garosa (FOTO)

Sledeći protivnik najboljeg tenisera sveta je Aljaž Bedene

Novak Đoković se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Belgijancem Stivom Darsisom 7:5, 6:3, 6:4, posle skoro dva i po sata borbe.

Sledeći protivnik mu je naturalizovani Britanac Aljaž Bedene, s kojim se Novak susreo samo jednom, prošle godine na Australijan openu, kada je slavio posle tri seta.

Đoković je odmah na startu napravio brejk iskoristivši greške protivnika, koji je u trećem gemu imao brejk loptu ali se Novak izvukao tada - ne i u petom gemu, kada je 161. teniser sveta uzvratio ribrejkom.

Najduži gem u prvom setu bio je deveti, na Novakov servis, koji je ponovo spasavao brejk loptu. U finišu je ipak popustio Darsis, Novak ga je pritiskao u 11. gemu, i iskoristio četvrtubrejk i set loptu.

Ekspresno je Novak poveo u drugom setu sa 3:0, i ovaj put na drugoj strani bio nešto drugačiji Belgijanac, koji nije imao snage da uzvrati kao u prvom setu.

Zato je sve položio na treći set, iako je ponovo Novak na startu napravio brejk - ali je 161. teniser sveta uspeo da uzvrati ribrejkom bez ijednog izgubljenog poena.

Da se ne bi previše zakuvalo, Đoković je nastavljao sa ofanzivom i napravio novi brejk za 4:3, što je bilo dovoljno da brzo upiše pobedu.

(Telegraf.rs)