Spanulis opet "ubio" Pao, Raduljica igrao jedan minut!

Lider Olimpijakosa sa 10 uzastopnih poena u samoj završnici meča u Pireju najzaslužniji za vođstvo od 2:1 u finalnoj seriji grčkog prvenstva

Foto: Marko Todorović

Košarkaši Olimpijakosa preokrenuli su rezultat u finalnoj seriji plej-ofa protiv Panatinaikosa drugom uzastopnom pobedom, i drugom u režiji neverovatnog Vasilisa Spanulisa.

>>> KAKVA DRAMA U ATINI! Dijamantidis trojkom nagovestio pobedu, ali je Spanulis utišao OAKA arenu! (VIDEO)

Naponovljivi plej crveno-belih je pre tri dana pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu u "OAKA" areni i muk u paklu "zelenih", a u trećoj utakmici, u krcatoj hali "Mira i Prijateljstva", ponovo je zablistao kada je bilo najpotrebnije njegovoj ekipi i doneo joj pobedu 77:72.

Spanulis je u roku od dva minuta pogodio deset uzastopnih poena, od toga dve trojke, za preokret tima iz Pireja od 64:66 do 74:66!

Utakmicu je završio sa 22 poena. Uz njega "dvocifreni" je bio još samo Met Lodžeski sa 16.

Do trenutka kada je krenulo Spanulisovo šutersko ludilo, delovalo je da su gosti bliže pobedi, budući da su imali vođstvo u većem delu meča, najveće šest minuta pre kraja, poenima Papasa za 66:59.

Do tada, ekipa Argirisa Pedulakisa, za koju je Miroslav Raduljica odigrao samo minut i 20 sekundi (napravio dve greške u vođenju, izašao i nije se vraćao), gađala je penale 15/15, ali negde baš kada je Spanulis preuzeo odgovornost, na drugoj strani drhtale su ruke Gistu i Dijamantidisu sa linije slobodnih bacanja (0/4), i bio je to početak kraja za "zelene".

Dodatni problem za PAO bio je izlazak iz igre u četvrtoj deonici do tada odličnog Nika Kalatesa zbog pet ličnih (ukupno 15 poena), pa je nestala i organizacija napada.

Jedino je Džejms Feldejn (17 poena) do kraja održavao kakvu-takvu nadu da PAO može do preokreta, ali je Olimpijakos preiskusan tim da ispusti ono što mu je doneo heroj Spanulis.

U redovima Olimpijakosa Nikola Milutinov je dobro počeo meč (prva četiri poena za domaći tim), ali je i on veći deo vremena proveo na klupi zbog problema sa penalima.

(Telegraf.rs)