Zvezdina serija pobeda protiv Mege se nastavlja: Jović odveo crveno-bele na korak od finala KLS (FOTO)

Crveno-beli sigurni u prvom polufinalnom duelu, pa će u nedelju u Sremskoj Mitrovici imati šansu da se plasiraju u finale

Crvena zvezda je pobedila Megu u prvom meču polufinalne serije KLS sa 77:66 (21:18, 22:12, 13:12), i tako povela u seriji koja se igra na dve dobijene utakmice. Naredni meč na programu je u nedelju od 20 časova u Sremskoj Mitrovici, kada će ekipa Dejana Radonjića imati prvu meč loptu za plasman u finale.

>>> NBA U PIONIRU: Predstavnici Bostona i San Antonija gledali Zvezda - Mega Leks (FOTO)

Već posle druge polovine druge četvrtine Zvezda je došla do dvocifrene prednosti koja se kretala u rasponu između 16 i 10 poena do kraja meča. Crveno-beli su je rutinski sačuvali do kraja i došli do ukupno šeste pobede nad Megom iz isto toliko duela ove sezone.

Mega je povela sa 5:2 na startu i to je bilo jedino vođstvo koje je imala ekipa Dejana Milojevića. Usledila je serija Zvezde od 6:0, posle čega je sigurno održala tu prednost do kraja prve četvrtine, ali je ona mogla da bude i ubedljivija da u završnici Rašić i Zagorac nisu smanjili na 21:18.

Druga deonica donela je potpunu dominaciju crveno-belih. Predvodio ih je Stefan Jović, koji je ''punio sve kolone''. Poentirao je, asistirao i skakao i bio pravi lider svoje ekipe koju je odveo do prve dvocifrene prednosti. Ona je u jednom momentu iznosila i +15, ali je Mega do poluvremena uspela da je spusti na 13 poena - 43:30.

Zvezda je u trećoj deonici rutinski održavala dvocifrenu prednost. Napad je malo stao, ali je odbrana držala Megu na sigurnoj distanci. Malo su bolje zaigrali Radonjićevi puleni na kraju treće deonice i dobili su je sa 13:12, pa su u finiš meča ušli sa prednošću od +14.

Poslednju deonicu je Mega otvorila trojkom Nikole Ivanovića i smanjila je prednost na 11 razlike, ali tada kreće Zvezdina velika serija koja je dovela crveno-bele do prenosti od +20. U jednom trenutku je ona iznosila i maksimalnih +21.

Mega je do kraja uspela da donekle ublaži poraz, kada su se crveno-beli opustili, pa je na kraju konačan rezultat bio 77:66 i ''samo'' 11 razlike za Zvezdu.

(Telegraf.rs