Sjajna Football Manager simulacija: Šta će Murinjo uraditi u Junajtedu i koga će dovesti za 3 godine?

Igrica je rekla svoje...

Žoze Murinjo je napokon predstavljen kao novi menadžer Mančester junajteda, tima koji će pokušati da vrati na staze stare slave.

Portugalac, naravno, ima impresivan CV koji je stekao tokom karijere, a samo pre godinu dana je sa Čelsijem osvojio titulu u Liga Kup.

Potpisao je ugovor na tri godine, a u Engleskoj su već odradili simulaciju igrice Football Manager koja je pokazala šta će Murinjo uraditi u tom periodu.

Sezona 2016/17

Murinjo je u prvoj sezoni u igrici doveo Havija Martineza iz Bajerna, Ašrafa Lazara iz Palerma, Marija Fernandesa iz CSKA Moskve i Vitola iz Sevilje. Za njih je izdvojio ukupno 64 miliona funti, dok je PSŽ-u ''utrapio'' Maruana Felainija za 6.75 miliona funti.

Nije osvojio ništa! Bio je drugi u šampionatu, ispao je u četvrtfinalu Liga Evrope od Rome, u Liga Kupu ga je izbacio Arsenal u 4. rundi, dok je FA Kup završio već u 3. rundi. Aston Vila je bila bolja.

Sezona 2017/18

Sledeće sezone doveo je Džoša Stonsa iz Evertona, Mandžukića iz Juventusa, Rafinju i Matjea iz Barselone, kao i Nolita iz Selte. Platio ih je 123 miliona funti.

Rašforda je prodao Njukaslu, Nik Pauel je otišao u Bornmut, a Markus Roho u Real. Ukupno je inkasirao 13.85 miliona.

I ponovo nije ništa osvojio. Bio je drugi i izgubio je finale LŠ od Barselone.Čelsi ga je izbacio iz oba kupa - FA u četvrtfinalu, i Liga Kupu u 4. rundi.

Sezona 2018/19

U poslednjoj sezoni ugovora Murinjo je potrošio 59 miliona funti za dovođenje Domenika Berardija iz Sasuola i Kevina Folanda iz Hofenhajma.

Džesi Lingard je prešao u Sautempton, Matju u Lion i Valensija u Đenovu. Pedi Mekner je otpušten.

Napokon su stigli trofeji - postao je prvak i osvojio Liga Kup pobedom protiv Arsenala (2:1). Od Barselone je ponovo izgubio u LŠ, ovoga puta u polufinalu. FA Kup je završio u 3. rundi protiv Šefild Vensdeja.

(Telegraf.rs)