Real je prvak Evrope - 11. put: Ronaldo pogodio za titulu! (FOTO)

Penal drama odlučila o novom šampionu Starog kontinenta. Grizman i Huanfran tragičari Atletika

Fudbaleri Real Madrida osvajači su Lige šampiona za sezonu 2015/2016, a 11. put u istoriji kluba!

Ekipa Zinedina Zidana je u velikom finalu u Milanu, posle drame u penal seriji, savladala gradskog rivala Atletiko rezultatom 5:3, posle 1:1 u regularnom toku i produžetaka.

>>> Dao gol u finalu LŠ, pa otrčao na tribine seksi plavuši u zagrljaj (VIDEO)

"Kraljevski klub" je poveo preko Serhia Ramosa u 15. minutu, a izjednačio je Janik Fereira Karasko u 80.

Antoan Grizman i Huanfran dele istu sudbinu, sudbinu tragičara utakmice, jer su obojica promašili penale i tako direktno odredili pobednika.

Francuz je na startu drugog poluvremena, na 1:0 za Real, pogodio prečku sa "kreča", a Urugvajac je bio jedini igrač koji nije pogodio gol u penal seriji.

>>> Bio i ostao folirant: Sramno ponašanje Pepea u finalu! (VIDEO)

Kristijano Ronaldo je na kraju ispao čovek odluke, ni zbog čega drugog nego samo zbog činjenice da je pogodio odlučujući jedanaesterac u penal ruletu, ali daleko od toga da je Portugalac blistao u subotu uveče u prestonici mode. Ipak, bio je dovoljno hladan i imao je preko potrebnu rutinu da savlada golmana Atletika Oblaka onda kada je to bilo najpotrebnije.

Zanimljivo je da su sva petorica izvođača penala za Real (Vaskez, Marselo, Bejl, Ramos i Ronaldo), gađali i pogađali desni ugao Oblakovog gola, što mu je, očigledno, najslabija tačka na crti, ali ono što još više čudi je da se nijednom nije bacio na tu stranu?!

Koliko je ovo bila isrpljujuća utakmica svedoči i prizor iz završnice meča kada su mnogi igrači jedva stajali na nogama, neki su i zamenjeni zbog činjenice da nisu mogli da nastave.

Realu je pripalo prvo, Atletiku drugo poluvreme, daleko sadržajnije u tempu i šansama pred oba gola.

>>> Zar ovako da šutiraš penal u finalu Lige šampiona? (VIDEO)

Ramos je pre dve godine u Lisabonu Realu doneo produžetke, kasnije i 10. trofej Lige šampiona, golom u nadoknadi vremena, a i za ovaj je jedan od najzaslužnijih. Pored toga što je u 15. minutu bio u pravo vreme na pravom mestu (i u ofsajdu), pogodio je i sa penala kasnije, i njemu svakako pripadaju najveće zasluge što je "Kraljevski klub" ostao dominatna sila kada je reč o trofejima u elitnom takmičenju.

>>> Velika greška sudije: Real poveo u finalu golom Ramosa iz ofsajda! (VIDEO)

Ramosovom golu prethodio je centaršut Krosa i Bejlovo igranje glavom, baš u trenutku kada je strelac gola zašao iza leđa odbrani Atletika, što je, naravno, nedozvoljena pozicija. Međutim, sudije nisu primetile iskorak Ramosa, a on je, pošto je dobio duel sa Stefanom Savićem, pogodio mrežu Jana Oblaka.

Reč dve i za slovenačkog golmana... Možda i najbolji pojedinac Atletika u Milanu. Odbranio je dva "zicera" i spasio svoj tim. Najpre posle šuta Kasemira, kada je nogom meastralno reagovao, a kasnije, na 1:0, šansu "jedan na jedan" sa Benzemom.

>>> Ramos stao uz rame srpskoj legendi

Odmah u napadu posle te Oblakove bravure, Atletiko je izjednačio.

Bila je to akcija kao na igrici, koju je povukao Gabi, fenomenalnim centaršutem nastavio Godin, a rezervista Karasko klizećim startom doneo egal na "San Siru".

Tako je Atletiko krunisao daleko kvalitetnije i energičnije izdanje u nastavku meča, posle neprepoznatljive igre u prvom poluvremenu.

Do kraja nije bilo golova. Šansi - da, ali su mreže ostale mirne, sve dok nije krenula penal- serija. Drama je tada dostigla vrhunac. Realov đak Vaskez je, neočekivano, dobio šansu da prvi otvori seriju, za njim su se izređali Grizman, Marselo, Gabi, Bejl, Saul, Ramos - svi više nego sigurni, a onda je Huanfran, na veliku žalost navijača Atletika, pogodio stativu.

Ronaldu je potom ostalo da kazni najvećeg rivala, što on nije propustio i doneo sreću do neba beloj polovini Madrida, a suze gubitnicima...

REAL MADRID - ATLETIKO 1:1

(Ramos 15 - Karasko 80)

PENALI - 5:3

1. serija: Lukas Vaskez - 1:0/Grizman - 1:1

2. serija: Marselo - 2:1/Gabi - 2:2

3. serija: Bejl - 3:2/Saul - 3:3

4. serija: Ramos 4:3/Huanfran - STATIVA!

5. serija: Ronaldo - 5:3!

REAL MADRID: Navas, Karvahal (od 52. Danilo), Ramos, Pepe, Marselo, Kasemiro, Kros (0d 72. Isko), Modrić, Bejl, Benzema (od 77. Vaskez), Ronaldo.

ATLETIKO MADRID: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Filipe Luis (od 109. Ernandez) - Gabi, Augusto (od 46. Fereira Karasko), Saul, Koke (od 116. Partej) - Grizman, Tores.

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)