Partizan ne odustaje od Evrokupa! Idemo na sud, ako treba

Ekspresna reakcija iz Humske

Zahtev FIBA, odnosno potez Košarkaškog saveza Srbije da suspenduje Partizan zbog želje kluba iz Humske da igra Evrokup naredne sezone, izazvao je ekspresnu reakciju čelnika crno-belih.

Pod naslovom "Zaštitićemo svoje interese", na sajtu Partizana je objavljeno saopštenje kojim klub najavljuje da će ostati

- U ovom trenutku, KK Partizan NIS nije dobio odluku o suspenziji u zvaničnoj, pisanoj formi. Ipak, kako stvari sada izgledaju, to će se pre ili kasnije dogoditi. U tom slučaju, naš pravni tim će pažljivo sagledati sve odredbe eventualne suspenzije, nakon čega će biti doneta odluka o tome na koji način ćemo potražiti zaštitu svojih interesa, uključujući i odlazak na sud - poručio je Dragan Todorić.

Istovremeno, KK Partizan NIS se pridružuje pitanjima koje je predsednik KSS postavio čelnim ljudima FIBA Evropa.

- Čvrsto smo uvereni da su i pravo i pravda na našoj strani, kao i na strani svih klubova koji su u ogromnom broju odabrali da učestvuju u Evrokupu. Smatramo da bi jedino ispravno rešenje bilo da se odustane od politike kažnjavanja na ovaj način. Ali, i ako do toga ne dođe, bićemo spremni da zaštitimo svoje interese – zaključio je Todorić.

Crno-beli su glasnu odluku saopštili i na Instagram profilu.

Izvršni direktor KK Partizan NIS, Mlađan Šilobad, predstavljaće klub 7. jula u Barseloni, na žrebu za grupnu fazu Evrokupa.

(Telegraf.rs)