Dankan se oprostio od košarke emotivnim pismom (FOTO)

Legendarni košarkaš San Antonija istakao zahvatlio je navijačima, gradu, protivnicima, trenerima za sve tokom 19 godina karijere

Jedan od najboljih krilnih centara svih vremena posle 19 godina karijere prestao je da igra košarku. Tim Dankan je prekinuo tišinu posle objavljivanja da ide u penziju i pismom se oprostio od svojih navijača, grada, lige, saigrača i protivnika.

>>> Evo ko će zameniti Dankana u San Antoniju!

On je u svom pismu naveo da će pamtiti i poraze i pobede, ali da je ono što će mu najviše biti urezano u pamćenje, biti ljudi koje je upoznao tokom prebogate karijere.

- Ako biste me pitali da napišem scenario za moju karijeru 19 godina ranije, nema šanse da bih bio u stanju da smislim ovo putovanje. Stojim ovde na kraju ove vožnje, gledam unazad u čudu šta sam doživeo.

- Pobede i porazi će se pamtiti, ali ono što ću najviše pamtiti su ljudi:

- Navijače unutar arene i napolju, osoblja i trenere koji su me gurali i držali zajedno, kolegama (pa čak i protivnicima), koji će biti moji prijatelji do kraja života, koji su delili moje uspone i padove sa porodicom i bliskim prijateljima, i, što je najvažnije, snimci moje dece koja su odrastala i uživala dok gledaju tatu na poslu. To je ono što ću najviše ceniti.

- Hvala gradu San Antoniju za ljubav i podršku tokom svih ovih godina. Hvala navijačima širom sveta.

Mnogo ljubavi uvek.

Tim.

Pogledajte poteze po kojima ćemo pamtiti Dankana:

(Telegraf.rs)