FK Bačka se zahvalila Crvenoj zvezdi zbog dopisa koji su poslali Super ligi!

Novi superligaš uputio javnu zahvalnicu

Fudbalski klub Bačka uputio je javnu zahvalnost Crvenoj zvezdi zbog dopisa koji je naš najtrofejniji klub poslao Zajednici Super lige.

U dopisu koji je potpisao generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić, crveno-beli pitaju zašto Bačka i Spartak ne mogu da igraju u dnevnim terminima svoje mečeve?

To je ujedno bio i odgovor Zajednici koja je tražila saglasnost od svih klubova iz ovog takmičenja u vezi odigravanja utakmica FK Bačka i FK Spartak na stadionu FK Vojvodina.

- Poštovani, u odgovoru na Vaš dopis u kojem tražite saglasnost klubova Superlige, a vezano za igranje utakmica klubova koji ne poseduju reflektorsko osvetljenje na svojim stadionima, ovim putem dajemo svoje mišljenje. Kako ste naveli u dopisu, predlažete da FK Spartak i FK Bačka, prvih 15 utakmica u Superligi Srbije kada su domaćini, igraju na stadionu FK Vojvodina u Novom Sadu.

Prvo, protiv smo toga da Spartak i Vojvodina igraju kao domaćini u Novom Sadu samo u prvih 15 utakmica. U tom slučaju, radi regularnosti takmičenja, sve utakmice do kraja prvenstva moraju se igrati na tom stadionu.

Drugo, s obzirom na to da se u Evropi veliki broj utakmica igra u dnevnim terminima, a kao što smo mogli videti i na ovom Evropskom prvnstvu igrale su se utakmice u 15 časova, ne vidimo problem da ova dva kluba, kao domaćini, igraju na svojim stadionima u dnevnim terminima.

Razlog za večernje termine utakmica Superlige Srbije su TV prenosi utakmica. Kako nije zaživeo benefit od sponzorstava od TV prava za utakmice koje se igraju u večernjim terminima i kako nije podignuta vrednost naše lige po tom osnovu, mislim da klubovi Superlige ne vide interes u igranju utakmica isključivo u večernjim terminima.

Nadamo se da će Zajednica fudbalskih klubova Superlige Srbije imati razumevanja za ovaj problem i da će, za dobrobit fudbalskog sporta i takmičenja, kao i u korist navijača ova dva kluba, odobriti da pomenuti klubovi igraju utakmice kao domaćini na svojim stadionima u dnevnom terminu koji bude određen - stoji u saopštenju koje je Terzić potpisao.

Nedugo zatim usledilo je saopštenje Bačke:

- Nakon ovog dopisa ljudi iz Crvene Zvezde, na čelu sa generalnim direktorom Terzićem, FK Bačka upućuje javnu zahvalnicu na podršci pre svega fudbalu.

(Telegraf.rs)