Partizanove dve prečke i gomila promašaja! Zaglembje odolelo sa desetoricom igrača (VIDEO)

Crno-beli i poljska ekipa odigrali bez golova u Humskoj

Nadmoćni Partizan nije uspeo da postigne gol Zaglembju u prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope.

U Humskoj je viđeno mnogo prilika, ali nijedan gol.

Partizan - Zaglembje 0:0

(56. crveni karton Papadoplus )

Dve prečke Bogosavca i Đurđića, vrcavi šutevi Mihajlovića, Janković sa pet metara - samo su neke od završnica akcija crno-belih, koji su ukupno na utakmici upitili 19 šuteva ka golu (6 u okvir).

Ujedno, crno-beli su od 56. minuta bili brojčano jači, jer je gostujuća ekipa ostala sa desetoricom na terenu. Poljaci su u Beograd definitivno došli da bi se branili, i u tome su uspeli pred revanš, koji je na programu za sedam dana.

PARTIZAN: Šaranov – Vulićević, Gogua, Milenković, Bogosavac – Everton, Brašanac (od 75. Marjanović) – Janković (od 83. Stevanović), Radović, Mihajlović – Đurđić (od 69. Božinov).

ZAGLEMBJE: Poalček – Todorovski (od 73. Tošik), Guldan, Dabrovski, Čotra – Pjatek, Kubicki – Voznijak, Rakovski (od 66. Pijatek), Janoška (od 82. Vlaško) - Papadopulos (crveni karton, 56)

SNAŽAN POČETAK, PA REVIJA PROMAŠAJA

Navijači su mogli samo da požele snažan start kakav je Partizan priredio. Igrači poljske ekipe bukvalno pola sata nisu pošteno ni prešli na stranu crno-belih, koji su imali 8 šuteva ka golu u prvih 45 minuta naspram jednog gostiju.

Akcije su se gradile uglavnom preko leve strane, gde se dobro snalazio Bogosavac, a među najagilnijim su bili Mihajlović i Janković. Bila je prisutna i nervoza Đurđića, koji se u dva navrata raspravljao sa sudijom i igračima protivničke ekipe.

Pri kraju prvog dela igre, Bogosavac je sa šest metara šutirao i pogodio prečku, što je bio i poslednji konkretan pokušaj.

Prštalo je u drugom poluvremenu!

Da crno-beli nisu hteli da menjaju ništa u pristupu videlo se i na startu drugog dela igre, opet je težište igre bilo ispred Poalčekovog gola.

U 50. minutu je ponovo Partizan pogodio okvir gola - slobodan udarac izveo je Mihajlović, a Đurđić glavom pogađa prečku.

Nedugo potom je Papadopulos zaradio drugi žuti karton, i od 56. minuta su crno-beli imali igrača više.

Usledila je revija neuspelih šansi Partizana: Janković sa pet metara, pa Poalčekova odbrana Radoviću i Evertonu, kao i Mihajloviću posle briljantnog pasa Jankovića...

Ušla je nervoza u crno-bele, videlo se kada je dozvoljena kontra Janoške, koji je bio ispred Šaranova sam, i samo je sreća pomogla Partizanu da to ne bude gol. Nervoza se uvukla i u stručni štab - Dražen Bolić, pomoćnik Ivana Tomića, napustio klupu zbog prigovora pomoćnom sudiji.

I Božinov, koji je ušao umesto Đurđića, propustio je odličnu priliku u finišu meča, kada su crno-beli zujali oko gola gostiju. Na tome je i ostalo.

Na stadionu je bilo oko 10.000 navijača, a tek u drugom poluvremenu je stigla nekolicina Poljaka. Podsetimo, navijači gostujuće ekipe uhvaćeni su sa oružjem na srpskoj granici.

(Telegraf.rs)