BRAVO: Elzan Bibić osvojio zlato na juniorskom prvenstvu Evrope!

Srpski atletičar je bio najbrži na 3.000 metara

Još jedan uspeh za srpsku atletiku! Mladi Elzan Bibić osvojio je zlatnu medalju na EP prvenstvu za mlađe juniore koje se održava u Tbilisiju.

Bibić je trku na 3.000 metara završio sa vremenom od 8:09.06 i tako ostvario najbolji rezultat na svetu na juniorskom prvenstvu.

Takođe, kvalifikovao se za naredno dvoransko prvenstvo za seniore koje će se 2017. godine održati u Beogradu.

Drugo mesto zauzeo je takmičar iz Španije El Hamdouini Annasse Mahboub sa rezultatom 8:20,20, a bronza je otišla u ruke atletičaru iz Rumunije Garcea Adrian sa rezultatom 8:20,94.

- S obzirom na to da sam imao najbolji rezultat očekivao sam pobedu, trka se odvijala onako kako sam planirao u dogovoru sa trenerom Zilkićem.

- Odvojio sam se od starta i trčao svoju trku. Drago mi je što sam prvi pobednik ovog takmičenja i što sam postavio novi rekord šampionata - rekao je Bibić.

Srbija može da bude ponosna što ima takvog atletičara kao što je Bibić. Takav talenat na 3.000 metara nije se pojavio još od legendarnog Dragana Zdravkovića i nema sumnje da je pred Elzanom sjajna karijera.

Pored ove trke na 3.000 metara, Bibića u petak očekuju kvalifikacije na 800 metara. Polufinala u toj disciplini na programu su u subotu od 15.30, dok je finale zakazano za nedelju, poslednjeg dana evropskog šampionata u 18.10.

 

(Telegraf.rs)