Nejmar i Brazilci opet razočarali naciju, ali zato je jedan Nigerijac heroj dana na Olimpijskim igrama!

Domaćin turnira odigrao bez golova sa Južnom Afrikom

Fudbalska reprezentacija Brazila, prvi favorit za osvajanje olimpijskog zlata, nije dobro počela takmičenje na Igrama u Riju.

Predvođeni kapitenom i prvom zvezdom turnira Nejmarom, ali i novim igračem Sitija "teškim" 37 miliona evra, Gabrielom Žesusom, Brazilci su odigrali samo 0:0 protiv Južne Afrike, uprkos činjenici da su od 55. minuta imali igrača više.

Motobi Mvala je igrač koji je morao ranije u svlačionicu, ali i sa desetoicom Južnoafrikanci su uspeli da se odbrane od ultraofanzive domaćina u Braziliji.

- To je fudbal... Lopta nekad uđe u mrežu, nekad ne - rekao je posle utakmice 19 - godišnji Gabriel Barbosa, igrač Santosa, još jedan "vunderkind" za koga se otimaju najjači evropski klubovi.

Najbolju šansu nije iskoristio gorepomenuti Gabriel Žesus kada je samo dva metra, umesto u nebranjenu mrežu, pogodio stativu.

Naredni meč Brazil, koji nikada nije osvojio olimpijsko zlato, igra proitv Iraka i biće to prilika da se iskupi za početni kiks.

U istoj grupi, u drugom meču, Danska i Irak su takođe odigrali bez golova.

Daleko više uzbuđenja bilo je u grupi B, gde je na dva meča viđeno 13 golova, od toga čak devet u duelu Nigerije i Japana.

Afrička slavila je rezultatom 5:4!

Apsolutni junak meča, ali i dana, je napadač Nigerije Ogenekaro Etebo, četvorostruki strelac za "Superorlove".

(Telegraf.rs)