Rezime 9. dana: Košarkašice u četvrtfinalu, Nadal izgubio bronzu od Nišikorija (VIDEO)

Završen je dnevni program devetog dana u Riju

Zatvaramo deveti dan Olimpijskih igaram u Rio de Žaneiru, ukoliko niste noćna ptica.

Kasno uveče su zakazani nastupi vaterpolista i košarkaša, a tokom nedelje je pobedu zabeležila ženska košarkaška reprezentacija.

Bez finala su ostali strelci Sebić i Pletikosić, a poraz su zabeležile odbojkašice u poslednjem meču u grupi.

Još nismo osvojili medalju, ali to ne znači da se preostali sportisti ne zahuktavaju da obraduju Srbiju.

TOK DEVETOG DANA OLIMPIJSKIH IGARA

Ceo dan Olimpijskih igara, ako ste zaboravili, možete da pratite i putem aplikacije .

22.30 MARI I DEL POTRO IGRAJU ZA ZLATNU MEDALJU U SINGLU

Britanac Endi Mari trenutno vodi sa 3:1 protiv Argentinca u prvom setu finala

22.10 KOŠARKAŠICE POBEDILE SENEGAL I PLASIRALE SE U ČETVRTFINALE

Teže nego što se očekivalo srpske košarkašice su pobedile autsajdera Senegal sa 95:88. Imale su naše devojke i 20 poena prednosti tokom prvog poluvremena, ali su neobjašnjivo popustile i dozvolile rivalkama da se vrate.

22.00 VIKTOR NEMEŠ NIJE USPEO DA SE DOMOGNE BORBE TA BRONZU

Srpski rvač se odlično borio sa Irancem Saeid Morad Abdvalijem i imao je 2:0 prednost, Međutim, Iranac ga je stigao i izjednačio na 2:2 i na kraju uzeo pobedu zahvaljujući pravilima.  Opširnije >>> OVDE

21.45 NADAL OSTAO BEZ MEDALJE U SINGLU

Španski teniser Rafael Nadal nije uspeo da osvoji bronzanu medlaju na Igrama u Riju. Španac je u duelu sa Keijem Nišikorijem poražen sa 2:1 (2:6, 7:6, 6:3) Opširnije >>>   OVDE

21:15 SRPSKE KOŠARKAŠICE VODE NA POLUVREMENU

Košarkašice Srbije igraju protiv Senegala poslednji meč u grupi, koji moraju da dobiju za plasman u nokaut fazu. Na poluvremenu, izabranice Marine Maljković imaju sigurnu prednost - 55:43.

20.55 KOŠARKAŠI SAD POBEDILI FRANCUSKU

Selekcija SAD nastavila je niz pobeda na Olimpijskim igrama koji traje od Pekinga 2008. Ovo im je bila peta pobeda u Riju, a 21. zaredom na Igrama. Pobedili su Francusku 100:97.

20.25 KOŠARKAŠICE PROTIV SENEGALA IGRAJU ZA PROLAZ U ČETVRTFINALE

Srpske gracije su jednom nogom među osam najboljih, ali sada to moraju da potvrde pobedom nad Senegalom.

20.10 SRPSKI RVAČ DAVOR ŠTEFANEK ISTAKAO DA SE NADA FINALU IGARA U RIJU

- Opušten sam. Tenzija mi ne raste, smiren sam i to je dobro. Treba da eksplodiram kada počne takmičenje, dam maksimum i dođem do finala, a u finalu ćemo videti šta će biti - kaže naš najbolji rvač.

20.01 DRIM TIM NA POLUVREMENU VODI SA 9 POENA PROTIV FRANCUZA 55:46

Najefikasniji u timu Francuza Nando De Kolo sa 14 poena, a zanimljivo je da Toni Parker ne igra

19.20 KOŠARKAŠI SAD I FRANCUSKE IGRAJU DERBI GRUPE A

Poslednji meč u grupi A za Drim tim je protiv Francuske koja ima najviše NBA igrača. Toni Parker, Boris Dijao, Nikolas Batum i ostali protiv Durenta, Irvinga, Kazinsa i ostalih.

19.00 RIO JE U TRANSU! BRAZILSKI BOKSER U FINALU IGARA

Mladi bokser Robson Konseisao plasirao se u finale Olimpijskih igra u riju u kategoriji perolaka. On je pobedio u tri runde Salvadorca Lazaro Alvareza.

18.00 NEMEŠ IPAK IDE U BORBU ZA BRONZU.

Srpski rvač ide u repasaž jer je njegov rival koji ga je porazio Mark Overgard Madsen prošao do finala. Nemeš prvi meč radi sa Irancem Said Morad Abdvali, a ako pobedi ide na Mađara. Opširnije>>>    OVDE

17.15 NEMEŠ PORAŽEN U ČETVRTFINALU

Srpski rvač Viktor Nemeš nije uspeo da se plasira u polufinale Igara. Poražen je od Danca Marka Overgarda Madsena sa 4:0 i sada čeka repasaž. Ako Madsen uđe u finale, Nemeš će imati priliku da se bori dalje za bronzu.

17.00 SRPSKI STRELCI BEZ FINALA

Stevan Pletikosić završio je kvalifikacije kao 25, dok je Milenko Sebić 11. u disciplini puška 50 metara trostav. Ostaje žal jer je Sebić posle dva stava bio vodeći u kvalifikacijama. Međutim, u poslednjem stojećem stavu je podbacio i na kraju završio kao 11.  Opširnije  >>>>  OVDE

16.35 ODBOJKAŠICE IPAK PORAŽENE OD HOLANDIJE SA 3:2

Iako su uspele da stignu prednost od 0:2 i da uđu u borbu za pobedu ali su u petom setu poražene sa 15:8  Opširnije >>>>   OVDE

16.17 ODBOJKAŠICE IZJEDNAČILE NA 2:2 I IGRAJU ZA POBEDU

Posle gubitka od 2:0 naše odbojkašice počele su da igraju kao u transu i izjendačile su na 2:2 protiv Holandije

16.03 SRPSKI RVAČ VIKTOR NEMEŠ U ČETVRTFINALU IGARA

Nemeš je u kategoriji do 75 kilograma pobedio Uzbekistanca Disholđona Turdijeva sa 6:2 i sada čeka rivala u borbi za polufinale.

16.00  STRELAC MILENKO SEBIĆ TRENUTNO 12 U POSLEDNJOJ SERIJI

Iako je bio prvi posle dva stava u poslednjem stojećem stavu Milenko Sebić puca loše

15.48 ODBOJKAŠICE SMANJILE PREDNOST HOLANDIJE NA 2:1

Srpske odbojkašice pobedile su treći set sa 25:22 i smanjile na 2:1 u duelu sa Holandijom u poslednjem kolu takmičenja po grupama

15.45 SRPSKI RVAČ KRISTIJAN FRIS PORAŽEN U OSMINI FINALA

Kristijan Fris je radio borbu sa Tašmuradovim iz Uzbekistana i poražen je sa 7:2. Sada čeka da vidi da li će njegov rival otići u finale i povući njega u repasaž.

15.34 OLIVERA TRENUTNO 82 U TRCI MARATONA POSLE 20 KILOMETARA

Srpska atletičarka trči maraton u Riju i nalazi se u drugoj grupi iza vodeće a trenutno je na 82. mestu

15.30 HOLANĐANKE VODE 2:0 U SETOVIMA

Odbojkašice Srbije izgubile su i drugi set od Holandije u poslednjem kolu takmičenja po grupama. Ovaj duel odlučuje ko će boiti drugi a ko treći u ovoj grupi.

15.10 SEBIĆ PRVI U KVALIFIKACIJAMA POSLE DVE POZICIJE

Srpski strelac Milenko Sebić zauzima treću poziciju na listi posle dve pozije u pucanju malokalibarskom puškom trostav. Posle klečećeg i ležeć stava Sebić ima prolaz u finale sa 793 boda. Ostao je još stojeći stav.

14.53 HOLANĐANKAMA PRVI SET

Iako su tokom uvodnog seta uglavnom bile u prednosti, srpske odbojkašice su uspele da povedu sa 22:21, ali onda ušle u crnu seriju. Holanđanke odlično finiširaju, 25:22 prvi set.

14.39 POČEO MARATON

Olivera Jevtić je u vodećoj grupi posle nekoliko kilometara. Ne znamo da li ste znali, ali tri sestre bliznakinje trče ovaj maraton. Estonke Leila, Lina i Lili Luik su zajedno krenule u pohod na 42 kilometra.

14.29 KREĆU I ODBOJKAŠICE

Odbojkašice meč sa Holandijom, za potvrdu drugog mesta u grupi počinju u ovim trenucima.

14.27 SEBIĆ 5. POSLE PRVOG STAVA

Milenko Sebić sa 395 pogodaka (98, 100, 99, 98) posle kolena zauzima petu poziciju. U igri je za finale. Stevan Pletikosić se kreće između 12. i 20. pozicije za sada.

14.20 OČEKUJEMO POČETAK MARATONA

Olivera Jevtić je naš predstavnik.

14.16 FANTASTIČAN POČETAK SEBIĆA

Milenko Sebić je fenomenalno pucao klečeći. Posle 98 u prvoj seriji, u narednoj je imao 100, pa 99. U toku je četvrta serija prvog stava.

14.09 KO RASPOREĐUJE DRŽAVE U OLIMPIJSKOM SELU?

Imamo odgovor i na ovo pitanje. Pisali smo detaljno o tome. Dakle, na osnovu kakvi kriterijuma su se zemlje rasporedile u Olimpijskom selu. Uostalom, neko je tražio da Srbija i Kosovo ne budu blizu... Više o tome OVDE.

14.00 POČINJU STRELCI

Srpski predstavnici u disciplini 50 metara/puška/trostav izlaze na pozicije. Pletikosić i Sebić će pokušati da se domognu finala koje je na programu u 18 časova. Pratićemo ovde njihove serije iz minuta u minut.

13.40 POBEDNIK DANA: NARUČIO PUN STO IZ MEKA

"Vreme je za džank fud, posle toliko "čistih" meseci", napisao je reprezentativac Australije u badmintonu Savan Sarasinge koji nije uspeo da stigne do medalje sa svojim partnerom u Riju. Kaže da je lekciju naučio, ali da sada mora da se baci na hranu malo. Sve ovo je začinio spektakularnom fotkom na kojoj se vidi šta je sve naručio iz Mekdonaldsa, odmah po ispadanju sa turnira. Ukupno kažu, 8,369 kalorija!

13.34 GASOL TREĆI STRELAC SVIH VREMENA

Španac Pau Gasol sa 23 poena koliko je postigao u demoliranju Litvanije prestigao Brazilca Vlamira Markeza (537 poena). Gasol je trenutno na 545 poena. Ispred su Australijanac Endrju Gejz (789) i Brazilac Oskar Šmid sa neverovatnih 1.093 poena.

13.25 GETLIN TRČAO 09.45

Ponovo se priča o onom sada već čuvenom "varanju" Džastina Getlina iz 2011. godine, koji je učestvovao u kineskom eksperimentu, tačnije trčao je uz pomoć vetra kako bi pokušao da obori rekord Juseina Bolta. Naravno, sve je ovo bila velika šala, koja je otkrila ustvari i da Getlin ima nerealno veliku želju da bude brže od Juse Bolta. Hoće li mu noćas to poći za nogama?

Ovako je to uspeo pre 5 godina.

13.00 ODUSTALO SE OD ČIŠĆENJA ZELENOG BAZENA

Dileme više nema, bazen za skokove u vodu više neće biti čišćen, nego će se totalno isprazniti, pa ponovo napuniti čistom vodom. "Naravno da je ovo sramota za nas kao organizatora, ali smo lekciju naučili na teži način", rekao je Mario Andrade, član organizacije takmičenja.

12.30 DAFNE SHIPERS UMALO NIJE KRENULA KUĆI

Nešto se čudno dešavalo sa telom Dafne Shipers najbolje evropske sprinterke uoči noćašnje trke na 100 metara. Njen trener je u početku insistirao da se vrate kući, ali je mistična situacija navodno bolja, pa iz tabora holandske šampionke uveravaju da će biti spremna za 200 metara, što je njena osnovna disciplina. Dafne koja ima  24 godine je aktuelni svetski šampion na 200, evropski na 100. Prethodne noći, trku na 100 metara je završila na 5. mestu.

12.15 SRPKINJE VELIKI FAVORIT PROTIV HOLANDIJE

Kladionice baš veruju srpskim odbojkašicama. Kvota 1,35 je na pobedu Maje Ognjenović i ekipe protiv vrlo neugodnih Holanđanki. Meč počinje u 14,30, a u slučaju pobede Srbija će osigurati drugu poziciju u svojoj grupi.

12.03 REPRIZA ONOG POENA VANJE GRBIĆA

Ako ste propustili uživo da vidite kako je reprezentativac Francuske Trusije prekopirao čuveni poen Vladimira Grbića iz Sidneja 2000. godine evo prilike da vidite magiju. OVDE.

11.48 SUSPENDOVAN AMERIČKI VATERPOLISTA

Nove loše vesti za Dejana Udovičića i njegovu selekciju koja je ostala bez šansi za plasman u 1/4 Igara. Aleks Bouen zbog "neprihvatljivog ponašanja" u poslednjoj četvrtini suspendovan je do kraja Igara, saopštila je FINA. Navodno, izbacio je loptu van bazena, kada su Crnogorci dali gol.

11.30 "TESTIRAJTE ŽENE NA IGRAMA DA VIDIMO DA LI SU ŽENE"

Neobičan predlog dolazi od profesorke Vestern Univerziteta u SAD. Dženis Forsit smatra da će Olimpijske igre biti fer tek kada se se žene učesnice budu "testirale na pol", jer prema njenim rečima, trenutno, naročito u atletici, ima mnogo sumnje u to da li su pojedine žene učesnice, zaista žene.

11.15 BOKSER SLAVIO POBEDU KAO RONALDO

Uzbekistanski bokser Šakram Gijasov slavio je svoju pobedu na Olimpijskim igrama originalno, kopiravši Kristijana Ronalda usred ringa.

11.00 KO SU DANAŠNJI RIVALI SRPSKIH RVAČA

Dvojica od trojice srpskih rvača danas počinju takmičenje. Kristijan Fris će na megdan Uzbekistancu Elmuratu Tasmuradovu, trostrukom prvaku Azije. Viktor Nemeš će u osmini finala odmeriti snage takođe sa Uzbekistancem, Diolšđonom Turdijevim, peti iz Londona 2012. godine.

10.39 SATNICA POLUFINALA NA 100 METARA

Važno je da ne zaboravite da ćemo noćas dobiti novog (ili starog) olimpijskog šampiona na 100 metara. Polufinala (tri grupe) zakazana su za 02,00; 02,07 i 02,14 sati, dok je konačni obračun najvećih sprintera planete zakazan za 03,25 sati.

10.35 AMERIKA OSVOJILA 1.000 MEDALJU NA OLIMPIJSKIM IGRAMA

Prema izveštajima američkih medija njihov tim je stigao do 1.000 odličja u istoriji Olimpijskih igara. Postali su prva nacija čiji su sportisti to uspeli. Za 1.000 odličje zaslužne su dame, štafeta 4x100 mešovito.

10.22 GETLIN ODGOVORIO ZEMLJAKINJI KOJA GA JE PROZIVALA

Najbolji u kvalifikacijama na 100 metara i nekadašnji najbrži čovek planete Džastin Getlin originalno je odgovorio zemljakinji i plivačici Lili King koja je osim Rusa i njega prozivala za doping uoči i tokom ovih Igara: "Ja ni ne znam ko je Lili King".

10.18 FUDBAL: PAROVI POLUFINALA

Posle utakmica od subote imamo kompletirano polufinale muškog turnira u fudbalu: Brazil-Honduras i Nigerija-Nemačka. Mečevi za ulazak u finale igraju se 17. avgusta. Finale je 3 dana kasnije. Polufinale je obeležilo bežanje Nejmara koji je izazvao incident u četvrtfinalu.

10.05 OLIVERA JEVTIĆ 4. PUT TRČI MARATON

Peto učešće na Olimpijskim igrama, a 4. maraton. Olivera Jevtić će u 14,30 časova početi trku na 42 kilometra, duž Kopakabane.

" Želim vreme kojeg se neću stideti. Planiram tempo za oko dva sata i 30 minuta. Možda koji minut gore, dole", rekla je naša rekorderka, a mi joj držimo pesnice.

Ono što nije dobro jeste informacija da se Oliveri pojavio osip na koži, i malo zadebljanje na preponi, ali je posle konsultacije sa doktorima iz naše ekspedicije u Riju sve sređeno, pa će potpuno fokusirana dočekati trku.

10.02 PREGLED MEDALJA

Američki sportisti samo su povećali razliku u odnosu na Kinu na tabeli osvojenih medalja. Čak 20 više u odnosu na prvog pratioca ima najmoćnija sportska imperija na svetu na početku 9. dana Igara.

10.00 NAJVEĆI SVIH VREMENA JE REKAO ZBOGOM

Majkl Felps je tokom noći još jednim zlatom na štafeti 4x100 (23. zlatnim odličjem, 28 ukupno na OI) poslao poslednji pozdrav iz vode, zvanično otišavši u penziju.

"Ovako sam želeo da završim karijeru. Živeo sam svoj san. Biti ovde tako ubedljiv je perfektan način da ovo završimo", poručio je Majkl Felps.

(Telegraf.rs)