"Nikad nisam imao budžet i tim kao Obradović!" Odvala godine trenera Galatasaraja

Trener Galatasaraja uoči početka sezone imao nekoliko biser izjava, valjda objašnjavajući kako bi bio jednako uspešan da ima budžet jednog Željka Obradovića

Trener Galatasaraja Ergin Ataman dao je opširni intervju časopisu "Vatan", a upitan zbog rivalstva Fenerbahčea i Galatasaraja koliko sam vidi sličnost između sebe i Željka Obradovića, jedan od najcenjenijih turskih stručnjaka je izneo sledeći komentar:

- Obradović je najuspešniji evropski trener. Ponosan sam što me porede sa njim. Nikad sa Ivkovićem ili neki drugim, uvek sa Obradovićem - delovao je skromno Ataman u početku, a onda dao možda i izjavu godinu.

- Kako god, nikada nisam imao budžet ili sastav kao Obradović. Možda deluje da Željko dominira u takmičenjima, ali ja mislim da je on negde na 60%, a ja 40%. To me motiviše - rekao je Ataman, koji kao da je želeo da poruči da bi bio jednako uspešan kao Obradović da ima novac na raspolaganju, koji ima srpski stručnjak.

Turčin koji je svojevremeno bio "persona non grata" u Srbiji prokomentarisao je i nikad jaču konkurenciju trenera u turskoj košarkaškoj ligi. Sada su tu i Dejvid Blat, Perasović, kao i starosedelac Saridža.

- Rivalitet Galate i Fenera, komparacija Atamana i Obradovića, uvek će postojati. Nadam se samo da će sve biti u duhu fer-pleja. To je onda prava star - poručio je Ataman.

(Telegraf.rs)