"Ronaldo je štetan za društvo": Slavna glumica ima kontroverznu teoriju o Portugalcu

E ovo se zove mišljenje iz potpuno drugog ugla o jednom od najboljih fudbalera sveta

Kristijano Ronaldo je osoba koja ne ostavlja svet ravnodušnim, ili ga volite ili ne. Ne možete mu oduzeti to što je rođeni šampion i izvrstan fudbaler, ali tokom cele karijere svet raspravlja o njemu kao čoveku.

Dokazao je gomilu puta da je veliki humanista, ali mu se najviše zamera na ponašanju na terenu.

Elena Anaja, jedna od najpoznatijih španskih i uopšte evropskih glumica, objasnila je u razgovoru za "El Mundo" da je fudbaler madridskog Reala "lažni idol".

U intervjuu je Ronaldo pomenut u poređenju sa režiserima Brajanom Karlstonom i Pedrom Almodovarom, a Anaja je iznela svoju teoriju zašto Portugalcu tu nije mesto.

>>> Ronaldo iskoristio svoj narcizam u plemenite svrhe (VIDEO)

- Ponekad se koncept rada ne shvata na pravi način. Imate uverenje da možete postati slavni samo zato što sedite na klupi. Brajan je, recimo, pravi primer strasti i truda. Kada radite sa Almodovarom, već na prvom sastanku vidite da je sve već unapred spremljeno i osećate strast dok glumite određenog lika. Ali mi živimo u društvu u kom hvalimo štetne figure kao što je Kristijano Ronaldo - rekla je 41-godišnja glumica. koja se najpre proslavila u filmu Pedra Almodovara "Koža u kojoj živim".

Upitana za koga je navijala u finalu Evropskog prvenstva, u kom je Portugalija savladala Francusku, Anaja je rekla da je navijala za Portugalce, ali nije želela da Ronaldo postigne gol.

- Želela sam da pobedi Portugalija, ali sam se molila da gol ne postigne Ronaldo. Kada se povredio, bila sam prestravljena. On je, po mom mišljenju, lažni idol, jer promoviše sebičluk kao vrednost. Kakve su to pobede posle kojih treba da se povlači dres u njegovu čast umesto da se on zahvali svojim saigračima? Sve su to individualističke i materijalističke vrednosti koje štete društvu - poručila je umetnica, višestruka dobitnica Goja nagrada (Španske akademije filmske umetnosti i nauka).

Šta vi kažete na njeno mišljenje?

(Telegraf.rs)