Reprezentacija Kosova igra kvalifikacije za Mundijal u Albaniji, i to u starom srpskom gradu!

Skadar će biti grad-domaćin nepriznate republike Kosovo u kvalifikacijama za Rusiju 2018. godine

Kosovska fudbalska reprezentacija kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji kao domaćin igraće u albanskom Skadru, objavio je premijer Albanije Edi Rama.

Kosovo nema potrebnu infrastrukturu na stadionu u Prištini, a prvi meč kao domaćin dočekaće Hrvatsku 6. oktobra na obnovljenom stadionu "Loro Borići".

>>> Navijači Novog Pazara: Kosovo je pored Srbije!

>>> UEFA zabranila Kosovu da igra u Mitrovici!

- Stadion u Skadru je na novom početku. Nadamo se da će doneti sreću albanskom i kosovskom timu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo - napisao je Rama na svom Fejsbuk profilu, a prenosi agencija ATA.

Kosovski savez primljen je u članstvo u UEFA, uprkos kršenju statuta prema kojem zemlje nepriznate od Ujedinjenih nacija ne mogu da uđu u tu organizaciju, što je kasnije otvorilo vrata i u FIFA.

Kosovski fudbaleri zvaničan debi u kvalifikacijama imaće u finskom Turkuu, a u kvalifikacionoj grupi još su Turska, Ukrajina i Island.

Podsetimo, Skadar je svojevvremeno bio prestonica srpske države Duklje u drugoj polovini 10. veka, za vreme vladavine Svetog Jovana Vladimira. Takođe je o Skadru ispevana i narodna srpska pesma ''Zidanje Skadra na Bojani''.

U Skadru i danas živi mnogo Srba, ali su oni primorani da promene prezimena i da uzmu albanska, što možete pročitati u ovom tekstu.

(Telegraf.rs/Tanjug)