On je šampion prelaznog roka: Za dva meseca zaradio više nego Ronaldo za godinu dana!

Jedan od najuticajnijih fudbalski agenata na svetu Mino Raiola, pamtiće tek završenu transfer pijacu do kraja života

Prelazni rok je završen. Podvlači se crta ko je koliko uradio, potrošio, zaradio, da li je moglo bolje...

>>> Agent Pola Pogbe na Tviteru obleodanio istinu o transferu

Ne znamo u kakvom raspoloženju su ostali igrači, funkcioneri, menadžeri i ostali učesnici u ovoj ogromnoj mašineriji dočekali završetak još jednog uzbudljivog transfer perioda, ali smo "sto posto" sigurni ko je najveći pobednik letnje pijace.

Pomoć: Nije u pitanju fudbaler, nije ni klub.

Prema pisanju madridskog "Asa", Italijan Mino Raiola zaradio je neverovatnih 31 milion evra, na ime provizije, samo zato što je posredovao u transferima trojice igrača. Ovaj neverovatan podvig Raiola je ostvario za samo DVA meseca!

Koliko je ovo neverovatan podvig Italijana, koji je zanat pekao u Holandiji, svedoči podatak da je zaradio više nego što zaradi Kristijano Ronaldo po godini ugovora u Realu, a to je suma od 21,5 miliona evra.

Raola je, podsetimo, agent dve najveće zvezde minulog prelaznog roka, Zlatana Ibrahimovića i Pola Pogbe, ali i Jermena Henrika Mkitarjana, kome je takođe isposlovao transfer u Mančester junajted.

Naravno, najviše je zaradio od transfera Pogbe - čistih 20 miliona evra od ukupno 120 koliko je iznosio "transfer veka".

Osam miliona evra inkasirao je od transfera Mkitarjana, koga je Borusija prodala Junajtedu za 42 miliona evra, a još tri miliona pripala su mu na konto prelaska Ibrahimovića u engleski klub.

(Telegraf.rs)