Aca Petrović opet o Srbiji: Za sve je kriva trojka Jovića sa centra, ubili smo Boga u Teodosiću

Onda je odlučila ona trica Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika, kaže Aca "Trica"

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aca Petrović nastaviće da vodi nacionalni tim naših komšija, jer se predomislio nakon što je po završetku Olimpijskih igara i eliminacije od Srbije rekao "moj put je gotov".

>>> BOMBA! Jović sa pola terena pogodio koš Hrvata! (VIDEO)

Posle odmora i nekoliko prespavanih noći, promenio je odluku.

Aca "Trica" je o svom statusu, ali i o usponu hrvatske reprezentativne košarke ovog leta, "hladne glave" pričao za medije u njegovoj domovini.

Naravno, nezaobilazna tema bio je poraz od Srbije u četvrtfinalu Igara u Riju, koji je najteže pao upravo selektoru iako je javnost i sam plasman u Brazil videla kao veliki uspeh posle mnogo "praznih" godina.

- Percepcija nas unutra bila je da možemo. Posebno jer smo krenuli u seriju skidanja velikih "skalpova", iako svesni naših mana. Imali smo Ukića na pleju i igru bez pleja, jer solucija sa Stipčevićem nije prolazila. No znali smo da možemo protiv bilo koga. Da smo se suprotstavili i Amerikancima, mi bismo krenuli u tu utakmicu s nadom da je možemo dobiti - rekao je Petrović i dodao:

- I stoga je taj poraz (od Srbije) teško pao. U prvih 20 minuta mi smo bili besprekorni, bez obzira na pet-šest napadačkih skokova Srbije. Mi smo rešili središnji pik, ubili Boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike!

Petrović ne menja stav kada je u pitanju suđenje protiv Srbije. Tvrdi: Hrvatska je u tom meču oštećena.

- I opet, vraćam se na to, ne kazujući kako smo imali loše suđenje kontra Srbije. No, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska.

>>> Selektor Hrvatske (sada već bivši): Sudije su odlučile ishod meča!

I još nešto o Srbiji...

- Mi smo bili svesni nakon priprema u Kordobi da sa Srbijom možemo, jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trica Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika - tvrdi Petrović.

- Uza sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska pleja, mi smo bili tu, korak do. I zato su, konačno, ljudi to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Nama je trebalo više, tri-četiri dana, meni lično i nešto više da racionalizujem što se dogodilo. No kad se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju uzeti medalju. Sportski mi je žao, vreme će uraditi svoje, ali ostaće to sve skupa jedno čudo.

(Telegraf.rs)